Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly ősszel érkezett a bejelentés, hogy Mick Mars a továbbiakban nem turnézik a Mötley Crüe-val és John 5 (Rob Zombie, Marilyn Manson) veszi át a helyét. A zenekar közleményében Mars egészségi állapotára hivatkoztak, a gitáros azonban később azt állította, hogy a többiek meg akartak szabadulni tőle, ráadásul nem is élőben játszottak a 2022-es amerikai koncerteken. A banda basszusgitárosa, Nikki Sixx nemrég a Guitar World magazinnak adott interjút, amelyben úgy fogalmazott, hogy nem számítottak arra, hogy Mars-nak abba kell hagynia a turnézást és ki fog szállni a bandából.
 
"Nem számítottunk rá, hogy Mick nem fog tudni turnézni velünk és emiatt ki is kell szállnia a zenekarból. Egy hatalmas turné kellős közepén jártunk, amikor fontos kérdéseket kellett feltennünk magunknak: 'cserbenhagynánk a rajongóinkat, a koncerteket szervező Live Nation-t, a velünk fellépő Def Leppard-öt és önmagunkat is, azért, mert az egyik eredeti tag a továbbiakban nem tud koncertezni velünk?' Sokat gondolkoztunk és mérlegeltünk a folytatással kapcsolatban, és végül ezt a döntést hoztuk meg.

Ezután az már nem is volt kérdés, hogy John-t választjuk. Mindannyian ismerjük őt, én írtam is már vele dalokat és jó barátok vagyunk, ráadásul a The Dirt filmhez készült albumon is közreműködött, úgyhogy minden szempontból ő volt a legkézenfekvőbb megoldás egy borzalmas helyzetben, amit legszívesebben mindannyian elkerültünk volna. Nem mi akartuk, hogy így legyen, de ha már ebbe a szituációba kerültünk, úgy érezzük, a maximumot hoztuk ki belőle és keresve sem találhattunk volna John-nál jobb társat."