Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn jelentette be a Miniszterelnökség, hogy a kormány összesen negyvennégy milliárd forint energiatámogatást ad a tízezer lakos feletti településeknek, Miskolcnak ebből 1,2 milliárd forint jutott.

Miután ősszel megemelkedtek az energiaárak, minden helyhatóságnak, így a miskolcinak is takarékossági tervet kellett készítenie, amelyet több szakminisztériumba is eljuttattak.

A város polgármestere, Veres Pál tárgyalt Balla György miniszteri biztossal, Varga Mihály pénzügyminiszterrel és számos szaktárcával. Jelezte, hogy a város és a Miskolc Holding idei évi költségvetéséből, az energiaárak emelkedése miatt tizenhét milliárd forint hiányzik.

Ezek alapján ennyi plusz forrás kellene ahhoz, hogy a szolgáltatásokban a város a tavalyi színvonalat fenntarthassa, és a város megfelelően működhessen.

Veres Pál hivatalos Facebook-oldalán megköszönte a kormányzati segítséget, de azt is bejelentette, hogy a városnak további támogatásra van szüksége, ezért ennek érdekében tovább folytatja a tárgyalásokat.