Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rengetegen vannak az elvált szülők és egyre több a veszekedés, főleg amikor a gyerekkel kapcsolatos anyagi kérdéseket feszegetik. Van már erre megoldás!

Egy fintech cég kitalált a problémára egy egyszerű alkalmazást. 

Egy 2015-ös kutatás szerint az Amerikai Egyesült Államokban az elvált szülők 50%-ának van csak megállapodása a közös gyermek anyagi támogatásáról, ráadásul így sem mindig tartják magukat a megbeszéltekhez. Az elvált szülők amúgy is képesek mindenen vitatkozni, így ez sem könnyíti meg a helyzetet.

A saját bőrén tapasztalta 

Az alkalmazás kitalálója, Jacklyn Rome szülei szintén elváltak gyermekkorában. 2020-ban létrehozta a céget, hogy így segítsen megváltoztatni a helyzetet. A szülőknek nem csak az anyagi részben, de a stresszmentes mindennapokban is segíteni akart. 

Az Onward felületén a szülők most már egymásnak is utalhatnak, valamint menedzselhetnek olyan költségeket, amely a gyermekükhöz kapcsolódik. Az applikációt már több mint 100 ezren töltötték le.