Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.

A legfrissebb adatok szerint tíz adózóból csupán négy rendelkezik adója 1%-áról. A Kuckó Önkéntes Program (Szintlépés Alapítvány) most arra hívja fel a figyelmet, hogy bármennyire aprónak tűnik a felajánlás összege, rengeteget jelent a gyermekotthonban élők számára. A „Nekünk 1% pont elég!” című kezdeményezés célja, hogy plakátok, magazinhirdetések és influencer tartalmak 1%-nyi részletének felhasználásával mutasson rá egy fontos társadalmi üzenetre. 

A Kuckó Önkéntes Programról:
A Szintlépés Alapítvány a Kuckó Önkéntes Programján keresztül van jelen a
gyermekotthonban élők mindennapjaiban. Az önkéntes alapon működő program lényege, hogy személyre szabottan teljesítse a gyermekotthonban élők vágyait. Tevékenységük széleskörű: az élmények, a szabadidős programok, a tanulást segítő foglalkozások, a sportolás, a fodrászat, a közös ünneplések és főzések, az étkeztetés és a ruháztatás, de a gyermekvédelmi szakemberek díjazása is mind-mind beletartoznak.

– A kezdeményezés során egyetlenegy százaléknyi részletet használunk fel minden megjelenési felületünkből, hogy megmutassuk az embereknek, tőlük sem várunk többet ennél. Nekünk 1% is pont elég ahhoz, hogy élményprogramokkal, rendszeres sportolási lehetőséggel, tanulást segítő foglalkozásokkal, terápiával, vagy éppen étel- és ruhaadományokkal tegyük teljesebbé a gyermekotthonokban élők mindennapjait – hangsúlyozta Strényi Veronika, a Kuckó Önkéntes Program alapítója.

Az üzenet leglátványosabban a budai alsó rakparton kihelyezett hófehér óriásplakáton érvényesül. Az 1%-nyi részlet szabad szemmel szinte nem is látható, a médiafelületről készített fotók viszont annál egyértelműbben szemléltetik a kezdeményezés lényegét. 

– Egy alapítvány életében már az is hatalmas dolog, ha óriásplakáton hirdethet. Annak, hogy egy ilyen presztízsértékű felületnek csak egy parányi részletét használjuk ki, fontos üzenetértéke van: azt szeretnénk átadni az embereknek az óriásplakáton elrejtett felhívással, hogy sokszor pont az olyan apró részletek jelentik a legtöbbet, mint az 1% felajánlása”– tette hozzá Csanda Gergely, a Szintlépés Alapítvány elnöke.

A kezdeményezéshez népszerű influencerek is csatlakoztak, és felajánlották Instagram storyjuk 1%-át a jó ügy számára. A Kuckó Önkéntes Program támogatására buzdító aprócska üzenetet többek között Péter-Szabó Szilvi, Tokár Tomi, Viszkok Fruzsi, Lenzsér Olivér, Nico, Tóth Dávid és Karola is megosztotta a saját felületein.

Idén az 1+1%-os nyilatkozat benyújtásának határideje május 21-ére esik. A Kuckó Önkéntes Program és a Szintlépés Alapítvány munkájáról, illetve az 1% felajánlásról további részletek az alapítvány hivatalos weboldalán találhatóak.

A Szintlépés Alapítványról:
A Szintlépés Alapítvány célja, hogy jobbá tegye a gyermekotthonok lakóinak életét. Élményeken, odafigyelésen, illetve a társadalmi érzékenyítésen és edukáción keresztül esélyt adjon a gyermekeknek egy boldogabb gyermekkorra és egy teljesértékű felnőttkorra.

Adószám: 18911053-1-41
Honlap: https://www.szintlepes.hu/