Kezdőlap KÉK HÍREK

Összebalhézott két kamionos – a fémcsövek is előkerültek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy korábbi vita miatt robbant ki újra a balhé.

Az Encsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás miatt emelt vádat egy szerb állampolgár ellen, aki 2022 júliusában az esti órákban az autópálya melletti pihenőhelyen odament a sértett férfi szerb honosságú és forgalmi rendszámú kamionjához, és az alvó sofőrt az ajtón dörömbölve felébresztette, ugyanis korábbi konfliktusuk miatt akarta őt felelősségre vonni.

A vádirat szerint a vezetőfülkében tartózkodó sofőr erre megfogott egy fémcsövet, és azt felemelve megmutatta a vádlottnak. A vádlott ezen még jobban feldühödött, visszament a saját kamionjához, kivett egy félméteres vascsövet, szitkozódva visszament a sértett gépjárművéhez, és a vascsővel az ablakokat és a visszapillantó tükröt összetörte, ezzel több mint 100 000 Ft összegű kárt okozott.

A rongálás közben a sértett kamionos félelmében a vezetőfülke hátsó részébe húzódott, a vádlottat egy másik kamionos fékezte meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás tartása nélkül felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(A nyitókép illusztráció)