A Diósgyőri VTK nyert a Pécsi MFC ellen hétfő este a Merkantil Bank Liga 24. fordulójának zárómérkőzésen, egyúttal a forduló rangadóján.

Ezzel a DVTK 12 (ami a több győzelem miatt valójában 13) pontra növelte az előnyét a pécsiek előtt.

Merkantil Bank Liga 24. forduló

Diósgyőri VTK – Pécsi MFC 3-2 (1-1)
/Miskolc, DVTK Stadion, 3153 néző/
Játékvezető: Kovács Imre (Baghy Csaba, Tőkés Róbert)

DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Viczián Ádám, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Bertus Lajos – Gera Dániel, Eppel Márton, Lukács Dániel
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

PMFC: Helesfay Donát – Svedyuk Alex, Rácz László, Danilo Pejović, Katona Levente – Kesztyűs Barna, Szeles Tamás – Kocsis Bence, Harsányi István, Gera Zalán – Tóth-Gábor Kristóf.
Vezetőedző: Weitner Ádám.

Csere: Eppel Márton helyett Könyves Norbert a 46., Gera Dániel helyett Jurek Gábor és Bertus Lajos helyett Cseke Benjámin a 71., Tóth-Gábor Kristóf helyett Szabó Máté a 72., Szeles Tamás helyett Major Sámuel, Harsányi István helyett Terbe Botond és Kocsis Bence helyett Kártik Bálint mind a 80., Lőrinczy Attila helyett Szűcs Kornél a 84., Lukács Dániel helyett Jérémie Obounet a 90+2. percben.


Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej
„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ebben a meccsben volt minden, az ilyen találkozók szebbé teszik a bajnokságot. Gratulálok a csapatnak, a szurkolóknak, akik nagyon jó hangulatot teremtettek, segítették a csapatatot, megérdemeltük ezt a szép közös győzelmet!
Az ellenfelet dicséri, hogy a mérkőzés kezdetén kevés helyzetet engedtek, az is inkább csak lehetőség volt. Nem szabad elfelejteni, hogy az egész mezőnyben a PMFC kapta a legkevesebb gólt, és csak két vereségük volt idáig. A szünetben megbeszéltük, hogy az első félidővel ellentétben a saját játékunkat játsszuk. Türelmesen fociztunk, és kihangsúlyozom, hogy fociztunk. Elégedett vagyok az akarással, és azzal a munkával, amit beletettek ebbe a mérkőzésbe, különösen a második félidőbe.”

 

Weitner Ádám
„A mérkőzés színvonala megfelelt a rangadó jelzőnek. Mindkét csapat megpróbált futballozni, a hangulat remek volt. Jól lezártuk a területeket az elején, szervezetten védekeztünk, és abból megfelelő ellentámadásokat tudtunk vezetni. Megvalósult, amit terveztünk, láttam cseleket, technikás megoldásokat, megtévesztő mozgást. A problémát az jelentette, hogy nem tudtuk a támadásokat megfelelő módon befejezni, és több gólt szerezni. A hiba benne van a játékban, sajnálom, hogy a Diósgyőrnek mindig ajándékozunk egy ilyen gólt, ősszel is ugyanez történt.  Az viszont pozitívum, hogy felálltunk ebből a helyzetből, és tudtunk utána egyenlíteni. A második félidővel is elégedett lehetek, sajnálom, hogy nem tudtunk több gólt szerezni. Gratulálok a DVTK-nak!”