202130ápr14:0018:00

Esemény részletei

Tudják hogy hol tart ma Magyarország a bolygónk megőrzése szempontjából egyre fontosabbá váló fenntarthatóság felé vezető úton? Beszélhetünk-e egyáltalán még a fenntarthatóság igényéről vagy jobb ha már inkább a nehézségekkel válságokkal szembeni ellenállóképesség kialakításának feladatairól beszélünk? Tudjuk-e hogy mit tehetnek egyes települések közösségek ebben a folyamatban? Az Út a fenntarthatóság felé programsorozatban ezekre a kérdésekre keresik a választ neves előadók szakemberek segítségével.

Az Országgyűlés 2013 márciusában 2024-ig terjedő mandátummal elfogadta Magyarország Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégiáját (NFFS). A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom pedig azzal a céllal indította el online konferenciasorozatát hogy megismertesse az NFFS harmadik Előrehaladási jelentését. A konferencia előadói és résztvevői együtt értelmezik elemzik a jelentés tartalmát és megpróbálják azokat a helyi viszonyokra alkalmazni.

2021. április 30-án Miskolc és környéke fenntarthatóságáról beszélgethetünk majd. A konferenciához 14:00 órakor az alábbi linkre kattintva lehet csatlakozni: https://zoom.us/s/96994983742?pwd=aThySkZFOFFaRUNsRE9LeCs2SU1ZQT09 De nem csak a megyeszékhely hanem térsége az adott megye fenntarthatósági folyamatait is elemezik majd és azokra megoldási javaslatokat keresnek.

Részletes program és regisztráció: https://72tanitvany.hu/esemeny/ut-a-fenntarthatosag-fele-miskolc-es-tersege/

A beszélgetések témái:

Hol tart ma Magyarország a fenntarthatóság felé való átmenetben? (Ennek keretében ismertetjük az NFFT Harmadik Előrehaladási Jelentésének tartalmát az NFFT titkára segítségével.)

Hol tart az adott település/közösség a helyi fenntarthatóság felé való átmenetben? (Itt az adott helyszín fenntarthatósági kérdései kerülnek elő egy helyből meghívott előadó segítségével.)

Lehetőség lesz kérdések feltételére is amikor a résztvevők szóban kérdezhetnek az előadóktól.

Továbbá szeretnénk az adott eseménnyel egy folyamatot is elindítani amely az adott helyszín és térsége közösségeinek gazdasági szereplőinek fenntarthatóság felé való átmenetét tervezi meg.

 

Bővebben...

Időpont

(Péntek) 14:00 - 18:00