Kezdőlap KIEMELT

Remek programokat szerveztek a diákoknak a pedagógussztrájk idejére

Alternatív tanórákkal és a diákoknak kínált hasznos időtöltéssel segíti Miskolc Önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. egyes tagvállalatai, illetve a helyi kulturális intézmények egy része a január 31-ére tervezett pedagógussztrájk miatt az iskolától távolmaradó diákokat.

A fiatalok a sztrájk idején ingyenesen látogathatják a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, az intézmény pedig igény esetén zoopedagógust is biztosít számukra kísérőnek.

A Herman Ottó Múzeumba is ingyenesen léphetnek be a diákok, ahol órás bontásban egyszerre három iskolai osztályt tudnak majd fogadni a reggel 8 és délután 2 óra közötti időszakban. Igény esetén a Miskolci Galéria épületét is megnyitják számukra.

Lesz mit nézni, hiszen a miskolci art-mozikat üzemeltető CINE-MIS Kft. ingyenes filmvetítéssel várja a fiatalokat.

A II. Rákóczi Ferenc könyvtár izgalmas könyvtárbejárással készül, a Művészetek Házában rendhagyó történelemórát és ahhoz kapcsolódóan 30-30 percben hangszer- és fegyverbemutatót tartanak majd, az MVK Zrt-nél a tömegközlekedési vállalat járműparkjával ismerkedhetnek meg a fiatalok, a MIHŐ Kft. Muhi utcai telephelyén pedig környezetvédelmi témájú osztályfőnöki órát tartanak majd.

Veres Pál polgármestert levélben kereste meg a pedagógussztrájk kapcsán segítséget kérve a Függetlenek SZIVE, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Akciószövetség és a Padtársak civil közösség, a városvezető kezdeményezésére erre reagálva állították össze az önkormányzat intézményei és cégei a diákok számára elérhető programokat.