Az adventi időszakban igazi szeretetközösséggé vált a Miskolci Egyetem.

Oktatók, kutatók, dolgozók, hallgatók, sportszeretők és állatbarátok fogtak össze, hogy a korábbi évek hagyományait folytatva idén is adományokat gyűjtsenek. A Miskolci Egyetem idei karácsonyán tíz, a karok, a magyar és a külföldi hallgatók által feldíszített karácsonyfák jelképes „szeretetnagykövetei” lettek az ünnepnek.

„A karácsonyvárás ünnepe alkalmat ad arra, hogy a Miskolci Egyetem sorsközösséget vállaljon a régióban élőkkel. Támogassa azokat, akik nem tudnak részesülni az ünnep örömeiből.”
Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora

A jótékonysági tevékenység pártolásával az egyetemnek az a küldetése is teljesült, hogy a hallgatókat a szakmai tudás mellett a társadalmi felelősségvállalás fontosságára is ösztönözze.

Az adománygyűjtés szervezésében részt vállaló Bárdosné dr. Soós Viktória, a Miskolci Egyetem Belső Szolgáltatások Igazgatója úgy fogalmazott: „Az egész közösség varázsolhatott karácsonyra egy kis örömöt a rászoruló gyerekek, idősek és családok életébe.”

Az adományként összegyűlt játékokat, mesekönyveket és pénzadományt a Tiszáninneni Református Egyházkerület területén újonnan épült és megújult óvodáinak ajánlotta fel a Miskolci Egyetem, Dr. Szemán Ákos presbiteri főjegyző kérésére.

A tartós élelmiszerek, meleg ruhák és takarók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével jutnak el a rászorulókhoz, Tóth-Simon Károly, a szeretetszolgálat önkéntes és karitatív referense ígérete szerint még az ünnep előtt.

Az egykori miskolci Gyermekvárosból lakóotthonokba költözött gyermekek hagyományosan kedvezményezettjei az egyetemi adományozásnak. Kérésükre idén pénztámogatást kaptak, amelyből eszközöket vásárolhatnak a kézműves foglalkozásaikhoz.

A Mikulás napján, december 6-án rendezett Mikulás-futáson a Sütni Jó! Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekeket segítő karitatív céljait támogatták a jótékonysági verseny résztvevői, akik 185 Mikulás-csomagra való ajándék gyűjtöttek össze.

Az állatbarátok közössége pedig a Miskolc Egyetemi Atlétikai és Futball Clubbal (MEAFC) közösen szerveztek gyűjtést a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) lakóinak.

Kutya- és macskaeledelt, tisztítószereket, játékokat és pénzadományokat gyűjtöttek, valamint a MEAFC kosárlabdacsapat NB1-es hazai mérkőzésein tapsolók árusításával is támogatta a szervezetet.

Karácsonyi koncerttel zárult a Miskolci Egyetem Karácsony 2022 programsorozata a főépületben, a Díszaulában.

/Nyitókép: Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Kalmár Zsolt, a Miskolci Egyetem gazdasági vezetője, Fotók: Miskolci Egyetem és Miskolci Állatsegítő Alapítvány/