A DVTK Jegesmedvék csapata is felhívja a figyelmet a mellrák megelőzésének fontosságára, ezért a pénteki mérkőzésen a játékosok fejvédőjén és ütőjén is feltűnik a rózsaszín motívum.

A klub már a korábbi évek során is részt vett a nemzetközi Rózsaszín október mozgalomban, amely a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Több helyen informatív kiadványokat is kihelyeznek és arra kérik szurkolóikat is, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Aki teheti viseljen rózsaszín ruhát, ezt kabalafigurájuk, Siku értékes ajándékokkal jutalmazza majd meg a lelátókon.

– Bízunk benne, hogy minél több ember teszi fel a meccs előtt a kérdést, hogy miért szerepel ennyi helyen a rózsaszín, hiszen ha a figyelemfelhívásunk hatására csak egy hölgynél idejében felfedezik a betegséget, és meggyógyul, akkor már megérte csatlakoznunk a kezdeményezéshez – olvasható a csapat honlapján.

Az Erste Liga pénteki játéknapján a tabella ötödik helyén álló DVTK Jegesmedvék a tabellán második Budapest Jégkorong Akadémia HC csapatát fogadják 18:30-as kezdettel a rózsaszín díszítésű Miskolci Jégcsarnokban.