Egy amerikai nő nagyon szokatlan hobbinak szentelte magát – az emberek sírkövébe vésett recepteket főzi meg.

Körülbelül egy évvel ezelőtt Rosie Grant könyvtártudományt tanult a Marylandi Egyetemen, és felfedezte, hogy bizonyos amerikai temetők sírkövein az elhunytak kedvenc ételreceptjei találhatóak. A nő úgy döntött, el is készíti az első sütit, és ezen felbudzulva kutatni kezdett több sírkőrecept után is.

 „Az ilyen receptek elkészítése megmutatta nekem a halál egy másik alternatíváját – mondta a 33 éves Rosie Grant. – Ez egy módja annak, hogy megemlékezzünk valakiről, és megünnepeljük az életét.”
Miután az eredeti TikTok videója a sírkőrecept megsütéséről elterjedt, Grant hasonló receptek után kezdett kutatni, és sikerült néhányat találnia az Egyesült Államokban. Az elmúlt évet azzal töltötte, hogy újabb sírkőrecepteket keressen, és néhány gyöngyszemre bukkant.
Rosie egy Utah-i temetőben fedezte fel Kay Andrews végső nyughelyét, akinek a sírkövére van vésve a karamell receptje, ezúttal néhány egyszerű, de világos utasítással. A faragás remekül sikerült, de az igazi csemege az volt, hogy megismerte Kay történetét családjától, és megtudta, hogy a nő mindig is szeretett megosztani dolgokat másokkal.

Különleges receptek közé tartozik az izraeli Ida Kleinman sírján található diós tekercsé, vagy egy másik amerikai nő sírkövébe vésett sós sajtmártogatósé. Eddig 13 ilyen sírkőreceptet főzött meg, és már keresi a továbbiakat, amelyeket megoszthat TikTok követőivel.