Az István Nádor Borlovagrend visszatérő támogatója a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak.

A héten diffúzorokat és a készülékekhez szükséges olajakat adományozott az István Nádor Borlovagrend az intézmény Gyermekegészségügyi Központjának. A speciális inhalátorok a gyermekek gyógyulását segítik.

Az István Nádor Borlovagrend mát többször támogatta a megyei kórházat, ezen belül is a daganatos gyermekeknek segítettek.

Szívügyünknek tartjuk mások segítését, annál nagyobb öröm nincs, amikor valaki adni tud, és látja egy-egy beteg felépülését, gyógyulását – mondta Czupper András, az István Nádor Borlovagrend elnök-nagymestere.

A speciális inhalátorok fertőtlenítik a szobák, a kórtermek levegőjét, könnyebb légzést, nyugodtabb alvást és pihenést biztosítanak.

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója megköszönte a borlovagok támogatását, utalt arra, hogy az együttműködés már években mérhető a szervezet és az egészségügyi intézmény között.

Az eszközök gyógyító tulajdonságát nemcsak Európában, hanem a világ számos országában is alkalmazzák. Az István Nádor Borlovagrend a felajánlást a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége lovagrendjeinek, illetve a doTERRA közreműködésének köszönhetően adta át. A támogatás összértéke mintegy 1 millió forint.