A két autóban összesen heten utaztak és mindannyian megsérültek a frontális ütközésben.

Szikszó külterületén, az Alsóvadász felé vezető 2622-es út 3-as kilométerszelvénynél két személygépkocsi ütközött frontálisan vasárnap, az esti órákban – olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján.

A mentés és a helyszínelés alatt folyamatos útzár volt érvényben ezen a szakaszon. A miskolci hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megkezdődött a mentés, ugyanis az egyik autóban utazó hét éves gyermek beszorult, így őt hosszas műszaki mentés során, feszítő-vágó segítségével emelték ki az autóból.

A balesetet az Alsóvadász felől Szikszó irányába közlekedő személygépkocsi vezetője okozta – tájékoztatta szerkesztőségünket Varga Rudolf, a Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A záróvonalat átlépve előzési manőverbe kezdett és frontálisan ütközött a szemközti sávban, Szikszó irányából szabályosan érkező autóval.

A mentőszolgálat több mentőegységet küldött a helyszínre – tudtuk meg Leskó Diánától, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivőjétől. – Az egyik autóban két felnőtt és egy tizenkét éves gyermek utazott, míg a másik gépjárműben két felnőtt, valamint egy két és fél éves és egy hét éves gyermek. A két és fél éves gyermek életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, a hét és a tizenkét éves gyermekek súlyos sérüléseket szenvedtek, esetükben felmerült a belső vérzés gyanúja is. Három felnőttet súlyos, egy felnőtt pedig könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

Az Encsi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.