Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha te is tornaórán találkoztál a kézenállással utoljára, akkor érdemes lehet felfrissíteni a tudásodat. Bár nem egy egyszerű feladat, számtalan izmot épít fel a felsőtesten, a lábakon és a törzsön.

Ahhoz, hogy hosszabb ideig fejjel lefelé meg bírd magad tartani, erős vállakra, karokra és felső hátra van szükséged. Az erőfejlesztés érdekében kezdd azzal, hogy háromszor 5-10 másodpercig tartod magad a falnak támasztott kézenállásban. Próbáld meg minél hosszabb időre elemelni a lábad a faltól.

A kézenállás javítja az egyensúlyérzéket, emellett ez a gyakorlat különösen megterheli a vállakat, a hát felső izmait, a hasizmokat és a farizmokat. Eközben a hát középső izmai azért dolgoznak, hogy megtámasszák a vállat. Segíthet a csontok megerősítésében is, így kevésbé leszel hajlamos a csontritkulásra. A kézenállás a gerincedre is jótékony hatással van, illetve segíti megőrizni a vállaid, a karjaid és a csuklóid csontjainak egészségét.