A MEAFC NBI-es férfi röplabda csapata az elődöntő harmadik mérkőzését játszotta kedden este Dágon.

Az első két találkozót sikerült megnyernie Bagó László együttesének így a harmadik győzelem reményében utazott Dágra.

Barócsi Ákos beszámolója: 

Az első szettben csapatunk a rajtnál bent ragad így hamar 6:2-es hazai vezetés mutatott az eredményjelző. Kovácsék fokozatosan kezdték ledolgozni a hátrányukat ez sikerült is hiszen 8:8-ra módosult az állás. Ezek után ismét a hazai csapat dominált remek szerváinak köszönhetően, míg MEAFC oldalon több pontatlanság is becsúszott a játékba (19:14). Sajnos beérni már nem sikerült a dági alakulatot így 25:22-re nyerték meg az első etapot.

A második felvonást is hazai csapat kezdte jobban, de 10:10-én ismét sikerült Kozsláéknak beérni a lelkes hazai gárdát. Ha nehezen is de úgy látszott kezd beindulni a MEAFC gépezet és 17:20-ra elléptek a hazai csapattól. Ezúttal a végjátékban jobban koncentrált a vendéglátó, míg Árváék többször is belehibáztak és a szerencsével is hadi lábon álltak. Így nagy izgalmak közepette 27:25-ös hazai siker született.

A harmadik szett is szoros csatát hozott ahogy azt már megszokhattuk (5:5). Komlósiék hajtottak a szépítés reményében, de sajnos a fontos pillanatokban több hiba is csúszott a játékba (14:11). A végjátékra még felcsillant a remény azonban Csizmadiáknak ezen a napon nem sikerült semmi, míg a hazai oldalon szinte minden bejött így 25:21-re nyert is a Dág.

Dág KSE – MEAFC-Miskolc 3:0 (22, 25, 21)

Dág, 58 néző. V: Selega, Kiss Z.

DÁG: Flachner K. 6, Majer 3, Benkő 12, Sow 10, Oláh B. 14, Krupánszki 12. Csere: Farkas R. (liberó), Balázs B. Vezetőedző: Zirigh Balázs.

MEAFC: Kozsla 2, McLaughlin 3, Kovács Z. 13, Csizmadia 7, Komlósi 16, Árva 8. Csere: Karóczi (liberó), Kapusi, Simkó 1, Szabó P. Vezetőedző: Bagó László.

Nem jó szellemben léptünk pályára, nem érdemeltünk győzelmet. Vártuk, hogy beinduljon a szekér, de ma csak fellángolásaink voltak. Semmi baj nem történt. Annyival nem vagyunk jobbak, hogy a szezonban hétből hétszer megverjük a Dágot. Egy vereség becsúszott, otthon kell lezárnunk a párharcot – nyilatkozta Bagó László vezetőedző. 

A párharc állása: 2–1 a MEAFC javára.

Csüggedni nincs idő, hiszen szombaton hazai környezetben vívhatjuk ki a döntőbe kerülést. A mérkőzés 18 órától kezdődik majd a belépés ezúton is ingyenes lesz. Szükség lesz ismét a szurkolásra így minden MEAFC szimpatizánst arra kérünk látogasson ki az egyetemi Körcsarnokba és szurkoljuk ki a döntőbe kerülést.