Az elismerésekről ezúttal is titkos szavazással döntöttek a tagok.

A Színházi Kritikusok Céhe 1979 óta minden évben díjakkal jutalmazza az elmúlt színházi szezon legjobb teljesítményeit. Az ünnepélyes díjátadóra október 18-án, kedden este került sor Budapesten, az Örkény Színházban.

A Miskolci Nemzeti Színház Producerek című, Béres Attila által rendezett produkciója lett idén a legjobb szórakoztató előadás.

A díjátadó gálán tizenkettedik alkalommal adtak át Életműdíjat: idén Cserhalmi György vehette át a Szeredi Sára üvegművész által készített műtárgyat.

A Színházi Kritikusok Céhe új díjat is alapított Jövő díj néven, a társadalmi folyamatok alakításán innovatív színházi gondolkodással, elkötelezetten dolgozó alkotók elismerésére. Első alkalommal két színházi nevelési társulatot, az idén 25 éves KÁVA Színházat és az idén 30 éves Kerekasztal Színházat jutalmazták a díjjal.

A megszokottól eltérően már a díjátadó előtt kihirdették, hogy a Különdíjat az AlkalMáté Trupp kapja, ezúttal nem egyetlen szezonért, hanem egy 14 évadon át, 2007 és 2021 között tartó műfajteremtő sorozatért. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2003-ban végzett, Horvai István és Máté Gábor vezette osztály tagjai (a járvánnyal sújtott 2020-on kívül) ugyanis minden nyáron létrehoztak egy-egy előadást a társulat egyik tagjának életéből.

/Fotó: Éder Vera/