Átmeneti változások lépnek életbe a helyi önkormányzati intézményekben – olvasható a miskolci polgármesteri hivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni, hogy biztonságot és védelmet kapjon mindaz, amitől egy város működik – írják.

A válsághelyzet miatt a miskolci városvezetés felkérte az önkormányzati intézmények vezetőit, mérjék fel, hogyan tudnának a meglévő kevésből is spórolni még egy kicsit, és tegyenek javaslatot olyan intézkedésekre, amelyekkel a lehető legtöbb munkahelyet megvédve, és megőrizve a város működőképességét, megóvva a lakosság által elvárható alapvető szolgáltatások biztonságát, megtakarítások érhetők el.

A közleményben megfogalmazták, hogy a város elismerve és tiszteletben tartva az intézményvezetők szaktudását és felkészültségét, támogatta és elfogadta az általuk kidolgozott takarékossági intézkedéseket.

Ennek megfelelően a következő átmeneti változásokról született döntés:

  • A Miskolci Csodamalom Bábszínházban a kisebb előadások a kamaraterembe költöznek, rövidül a próbák és a világítópróbák ideje, több lesz a külső helyszínen megtartott előadás, decemberben a két ünnep között szünetelnek a matinék, az előadásokat pedig csak megfelelő számú közönség, legalább ötven fő esetén tartják meg, illetve átállnak az épület hőszivattyús fűtésére.
  • Átmenetileg nem lesz látogatható a Lovagi Tornák Tere, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, illetve a Vasgyári Közösségi Ház. A Görömbölyi Közösségi Házban kizárólag projektrendezvények megtartására lesz lehetőség.
  • Október 21-től nem fogadnak olvasókat a miskolci fiókkönyvtárak, dolgozóik a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban folytatják majd a munkát, nyári nyitva tartás mellett, valamint havi szinten két szombaton biztosítják a szolgáltatást.
  • A Herman Ottó Múzeum központi épülete továbbra is nyitva áll majd a látogatók előtt, az egyéb kiállítóterek működése átmenetileg szünetel majd.