Te hitted volna, hogy a melltartód káros hatással lehet az egészségedre? Pedig egy tanulmány kimutatta, hogy a nem megfelelő méretű melltartó hordása károsíthatja az egészséged.

Meglepőek az eredmények

Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy a nők 80%-a rossz méretű melltartót hord, így egy új tanulmányt indítottak, hogy megtudják, milyen hatással lehet ez a szervezetünkre. A brit Pour Moi fehérneműmárka közzétette az eredményeket, amelyek szerint a nem megfelelő melltartó rossz testtartást, hátfájást és bőrirritációt okozhat. A cég több mint 1000 nőt kérdezett meg. Az eredmények azt mutatják, hogy a nők 91%-a teljesen a méretétől eltérő melltartót visel, ráadásul 10%-uk 6 évnél régebbi melltartót hord nap mint nap.

Próbáljuk kiválasztani a megfelelő méretet

A szakértők javaslata szerint minden évben vegyünk új melltartót, hiszen a testünk folyamatosan változik és öt kiló súlyvesztés vagy gyarapodás is megváltoztatja a méretünket. A nők leggyakoribb problémája az volt, hogy a rosszul illeszkedő melltartó dörzsölődik a bőrükön, ami bőrirritációt, pattanásokat és akár gombás fertőzéseket is okozhat. Nagyon fontos, hogy olyan darabot viselj, ami tényleg kényelmes, és a te méreted.