Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy tizenhét éves fiatal férfi 2021. december elején, Miskolcon, az egyik futballstadion környezetében lévő utcákon sétált, amikor észrevett egy sántítva, gyalogosan közlekedő időskorú nőt. Követte, majd amikor mögé ért, hátulról meglökte tenyérrel a hátánál, és ráfogott a nő kezében lévő táskára, hogy megszerezze.

A sértett azonban nem engedte el a táskáját, ezért a huzakodás közben a vádlott térdelő helyzetben a földre rántotta, majd egy méternyi szakaszon vonszolta maga után, amikor ki tudta szakítani a kezéből a vászontáskát, majd futva elmenekült.

A vádlott a táskában lévő pénztárcában lévő ötezer forintot kivette, ezt követően a táskát és az abban lévő személyi okmányokat egy parkos részen eldobta.

Az idős hölgy a földön fekve segítségért kiabált, azonban senki nem járt arra. Nem tudott felállni, ezért elkúszott egy villanyoszlopig, és végül abban megkapaszkodva állt fel, és egy közelben lakó szomszédjától kért segítséget.

A cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a 17 éves férfi ellen rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt. Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.