Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Tizenegy vármegyében, csaknem 32 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat ezen a héten.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kifejlett szúnyogok elleni védekezés a települések belterületén zajlik majd.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel közleményében azt írta, hogy Komárom térségében, Baranya vármegyében és Csongrád-Csanád vármegyében biológiai lárvagyérítés várható.

Kémiai szúnyoggyérítést a héten 129 településen terveznek. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye több településén, Sopron környékén, a Csepel-sziget településein, valamint a Tisza-tónál lehet a kezelést végző járművekkel találkozni. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében és Szolnokon a múlt hétre tervezett, de a kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztott gyérítést pótolják a napokban – olvasható a közleményben.

Mukics Dániel kitért arra is, hogy a csapadékos időjárás miatt az eddiginél is fontosabb felszámolni a lakókörnyezetünkben megtalálható kisvizeket. Egy vízzel teli virágcserépben, madáritatóban, gumiabroncsban ezerszámra képesek megjelenni a csípőszúnyogok lárvái, amelyek egy-két hét alatt kifejlődnek – hangsúlyozta.

A szóvivő közölte, hogy a szúnyoggyérítés helyszíneiről és időpontjairól az OKF honlapján található bővebb információ.