Kezdőlap KIEMELT

Tovább fejlődik az Avastető

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még több embert csábítanának a szabadba a tervezett fejlesztésekkel. 

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósuló, a Fenntartható városfejlesztés c. felhívásra benyújtandó projekt átfogó célja hogy –  kiegészítve az eddigi fejlesztéseket – olyan jó minőségű, vonzó környezetet hozzon létre az Avas-tetőn, amely arra ösztönzi Miskolc lakosságát és a város látogatóinak erre fogékony csoportjait, hogy szabadidejüket aktívan, a területen kialakított zöld természeti környezetben sportolással, sétával, egyéb természetközeli szabadidős tevékenységgel töltsék el.

A miskolci önkormányzat közleményéből kiderül, hogy a fejlesztés eredményeként megtörténik a korábban megépült komfortpontok környezetének rendezése, a szükséges gyalogos és személygépkocsival történő biztonságos megközelíthetőség biztosítása, valamint a komfortpontok közműhálózatba történő bekötése.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 217,23 millió forint vissza nem térítendő támogatásra nyújt be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) támogatási rendszeréhez a TOP PLUSZ-1.3.2-23-MI1-2024-00001 azonosítószámú „Avas-tető komplex fejlesztése I. ütem” elnevezésű projekt megvalósítására.