Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hazai vendégek voltak többségben az Velencei-tavi EFOTT és a debreceni Campus fesztiválon, amelyek rengeteg vidéki vendéget vonzottak.   

Sukoró környékén a tavalyinál 8 százalékkal, Debrecenben 11 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataira hivatkozva a Magyar Turisztikai Ügynökség úgy tájékoztatott, hogy negyvenszeresére nőtt a regisztrált vendégéjszakák száma az előző héthez képest a magyar fiatalok egyik legnépszerűbb nyári programja, az EFOTT alatt, Sukorón. Jellemzően a 19-34 éves, 99 százalékban belföldi szállóvendégekből állt – írja a vg.hu.

Vonzó volt a cívisváros is

A Campus idején másfélszeresére ugrott a megelőző héthez képest a vendégszám. Az egynapos látogatók számát is a negyedével növelte meg a rendezvény.

A tapasztalat szerint nem mindig az olcsóbb a vonzóbb. A fiatalok egy-egy jó programért áldoznak a forintjaikból.

Velencén és Gárdonyban közel 40 százalékkal növekedett a forgalom

Pákozdon a másfélszeresére, Kápolnásnyéken pedig közel a két és félszeresére emelkedett a vendégéjszakák száma. A fesztivál idején a látogatószám 80 százalékát a 19-34 éves korosztály adta a Velencei-tó körüli szálláshelyeken, ahol a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a 19-24 évesek szórakoztak a legnagyobb arányban.

(fotó: illusztráció)