Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A hideg időszakban a különböző teák és vitaminos italok ugyan rendkívül jó hatással lehetnek a szervezetünkre, azonban az alábbi cikkben bemutatunk egy remek, immunitást fokozó gyömbéres méregtelenítő jégkocka-tippet, amit biztosan imádni fogsz!

Újra eljött az évnek azon időszaka, amikor körülötted mindenki elkezd betegeskedni, és paranoiás leszel, hogy mikor fogod te is megkapni ugyanazt a megfázást vagy influenzát, ami az előző héten a barátaidat és a családodat is megfertőzte. Bár a gyakori kézmosás mindig hasznos, nem árt néha egy egyszerű, immunerősítő-főzetet összeütni, hogy segítsük a szervezetünket. Ha még nem hallottad volna, a citromos víz vagy tea igazán csodálatos hatással lehet a szervezetedre, de nem érdemes itt megállni.
A gyömbér is remek összetevő, amit érdemes beépíteni a napi étrendünkbe, hiszen segít csökkenteni a gyulladást, és a hányinger ellen is nagyszerű támaszt nyújthat.
Ezt a két fő összetevőt egyetlen, immunerősítő, méregtelenítő jégkockában is egyesítheted, így mostantól, amikor vizet forralsz, csak annyit kell tenned, hogy beledobsz egy kockát a bögrédbe: ez nem csak az italodat hűti le a kívánt hőmérsékletre, de a tökéletes mennyiségű napi citrom- és gyömbérmennyiséget is biztosítja számodra, így könnyedén leküzdheted a makacs fertőzéseket.

Szervírozott mennyiség: 8-12
Elkészítési idő: 5 perc (minimum 2 órás várakozási idő)
Összetevők, szükséges eszközök: 
3 citrom
1/3 csésze szűrt víz
1 1/2 teáskanál friss gyömbér, reszelve
forró víz
szilikon jégkockatartó

•    Tedd a citromot, a gyömbért és néhány evőkanál vizet a konyhai robotgépedbe vagy a turmixgépbe;
•    Kezd el pépesíteni, szükség szerint adj hozzá még vizet, amíg a citrom finomra és simára nem keveredik;
•    Tedd át a keveréket a szilikon jégkockatartóba, és helyezd be azt a fagyasztóba, és csak akkor vedd ki amikor a folyadék már megdermedt;
•    Ha kész, forralj fel némi vizet, majd öntsd át egy bögrébe. Dobd bele a dermedt jégkockát a bögrébe, és keverd addig, amíg el nem olvad.