Nem sokkal reggel kilenc óra után megérkeztek az első vendégek is.

Ezzel is bebizonyosodott, hogy helyes döntés volt a Közép-Európában egyedülálló termálfürdő, országosan is példátlan összefogással megvalósuló, újranyitása.

A miskolci önkormányzat a 100 millió forint mellé – amely az átmeneti zárvatartás melletti rezsi- és egyéb költségek díja – további 22 milliót biztosít az újranyitáshoz. A BOKIK vállalta, hogy egy szintén legalább 22 milliós hozzájárulás biztosítása érdekében közvetít és párbeszédet kezdeményez a kormányzattal. A miskolci turisztikai vállalkozások képviselői pedig szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy több mint 20 millió forinttal járulnak hozzá a fürdő nyitvatartásához. Amíg a vállalt összeget előteremtik, addig az önkormányzat az energiaárak és a rezsidíjak elszabadulása miatt kialakult válsághelyzet kezelésére létrehozott Városvédelmi Alapból előlegezi meg a 20 milliós részvállalásukat. 

Jegyárak

Egyúttal a Miskolci Fürdők Kft. közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy a megemelkedett rezsiköltségek miatt a fürdő további üzemeltetéséhez és a megszokott színvonal megtartása érdekében változnak a jegy- és bérletárak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a teljes költségnövekedést áthárítják a vendégekre.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy megszűnik az eddig alkalmazott szezonos és szezonon kívüli jegy- és bérletár struktúra. A mai naptól a Barlangfürdő jegyárainál átlagosan 671 forint lesz a változás a szezonos időszak belépőihez képest. Az Aquaterápia részleg gyógyászati szolgáltatásokhoz kapcsolódó árai átlagosan 188 forinttal, a wellness szolgáltatások díjai pedig átlagosan 1090 forinttal nőnek. Bérletek vásárlása esetén pedig átlagosan 2610 forinttal változik az ár.

A pontos jegyárakról a Barlangfürdő weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Követendő példa

Veres Pál, Miskolc polgármestere a nyitás apropóján elmondta, a közös akarat és a közös teherviselés tette lehetővé, hogy az átmenetileg bezárni kényszerülő komplexum újra megnyithassa kapuit. Ezzel Miskolc megmutatta, hogy összefogással a legnehezebb helyzetben is lehet sikereket elérni, továbbá a város ismét bizonyította, hogy a miskolciak számíthatnak egymásra, illetve azt is, hogy csak egymásra számíthatnak igazán.

/Fotó: hellomiskolc.hu/