A Magyar Vöröskereszt megbízásából a szervezet stratégiai partnere, a Govern-Soft Kft. által támogatásként készített FUTÁR rendszer a jövőben toborzási céllal küld értesítéseket az önkéntes véradóknak. Ez nagy segítséget jelent a véradóknak hiszen nem kell utánajárniuk a következő véradás időpontjának és helyszínének. Ráadásul jelezhetik, hogy mennek-e vért adni.

A FUTÁR alkalmazás előre ütemezett e-mail és SMS üzenetekben értesíti a véradókat a soron következő véradás időpontjáról és helyszínéről.

„Lehetőségeinket kihasználva szerettük volna e nemes célt több módon is támogatni, ezért elkészítettünk egy olyan megoldást a Magyar Vöröskereszt részére, mely nagyban megkönnyíti az értesítések kiküldésének folyamatát. Nem titkolt szándékunk, hogy minél szélesebb körben felhívjuk az emberek figyelmét a véradás fontosságára és ezáltal hozzájáruljunk az egészségügy javulásához és az életszínvonal emeléséhez”

– olvasható a Magyar Vöröskereszt oldalán. Az ötlet magától a  vállalkozás ügyvezetőjétől származik.

Akkor küld jelzést, ha már adhatsz vért

Vagyis amikor eltelt a két véradás közötti szükséges 56 nap illetve amikor a településeden vagy annak közelében van lehetőség karnyújtásra. Jelenleg nyolc megyében segíti a helyi munkatársak és önkéntesek munkáját az alkalmazás. A rendszert szeretnék országosra bővíteni.