Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Vígmajális – programok kicsiknek és nagyoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2024-Ben is megrendezik a Vígmajálist: május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő egyebek mellett olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby.

Kedvezményes jegyvásárlási lehetőségekkel, dedikálással és vetítéssorozattal várják az érdeklődőket, a gyerekek számára pedig játékos foglalkozásokkal készülnek – olvasható a színház közleményében.

A Ditrói Mór utcában kültéri programokat rendeznek, amelyeken a részvétel díjtalan. A programsorozat 14 óra 30 perctől az Így készült a Pinokkió című werkfilm vetítésével indul. A produkció keletkezéséről és próbafolyamatáról készült filmben bemutatják a műhelymunkát, valamint megismerhetők a szereplők és az alkotók gondolatai – írják a színház honlapján.

Délután három órakor Rudolf Péter igazgató ismerteti a 2024/25-ös évad bemutatóit. Ezt követően zenés műsorral várják a közönséget: a társulat művészei részleteket adnak elő a színház előadásaiból.

A gyereksarokban 14 és 17 óra között tartanak foglalkozásokat, lufihajtogatással, "víg-tetkó" készítéssel és arcfestéssel is várják a gyermekeket.

Tizenegy órától a nagyszínpadon a VÍG125 dokumentum(játék)film előbemutatóját tartják a színház bérletesei számára, 18 órától pedig zártkörű díszbemutató lesz. A négyrészes, játékfilmes elemekkel gazdagított dokumentumfilm elmeséli a Vígszínház 1896-tól 2021-ig tartó 125 éves történetét, felvillantja a fontosabb fordulópontokat. Az archív felvételekkel, interjúkkal és előadásrészletekkel illusztrált filmben a kulisszák mögötti történeteket játékfilmes eszközökkel mesélik el az alkotók.

Részletes program és információk a színház honlapján.