Visszatért a Biohazard!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nemrég derült ki, hogy jövőre ismét a klasszikus felállásában lép majd színpadra a Biohazard, a banda pedig most újabb koncerteket jelentett be és az is kiderült, hogy hamarosan stúdióznak is.
 

Az már biztos, hogy a zenekar négy koncertet ad Európában jövő augusztusban, emellett készül egy dokumentumfilm a banda eddigi 35 évéről, korábban sosem látott felvételekkel, és 2023 elején stúdióba is vonulnak. Ezt a banda menedzsere, Andy Gould (Rob Zombie, Pantera, Type O Negative) is megerősítette: "a Biohazard egyike azoknak az ikonikus zenekaroknak, amelyek New York utcáit uralták, amikor ott éltem a 80-as, 90-es években. Örülök, hogy velük dolgozhatok és az új generációnak is megmutathatjuk az úttörő hardcore hangzásukat."
 
A csapat tagjai így nyilatkoztak a visszatérésükről: 

Billy Graziadei: "az évek során remek dalokat írtunk együtt, és volt sok emlékezetes turnénk és koncertünk is. Sokáig a Powerflo-ra és a szólózenekaromra, a BillyBio-ra koncentráltam, de most végre megfelelően álltak a csillagok, és úgy éreztem, ideje visszahoznunk a régi energiát és újra odacsapani a Biohazard eredeti felállásával: Danny-vel, Bobby-val és Evan-nel!"

Bobby Hambel: "megtisztelő, hogy újra a bandával zenélhetek. Alig várom, hogy újra színpadra álljunk és azt csináljuk, amihez a legjobban értünk! Jöhet a közös utazás és koncertezés! Ott találkozunk!"
 
Danny Schuler: "az élet rövid, és sokszor azon kapjuk magunkat, hogy mire belevágnánk valamibe, már túl késő. Ezért nagyon hálás vagyok, hogy kaptunk egy új esélyt, magunk mögött hagytuk a múltat és a jövőre koncentrálunk. Hiányzott a banda és a sok közös pillanat. Alig várom, hogy útra keljünk, koncertezzünk és világszerte találkozzunk a barátainkkal… nagyon király lesz! Vágjunk bele!"
 
Evan Seinfeld: "tíz éve nem játszottunk együtt ebben a felállásban, úgyhogy elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy most visszanyúlunk a Biohazard gyökereihez és nemcsak egymással lehetünk újra, hanem a rajongóinkkal is. Őrült évtizedek vannak mögöttünk, és most újra együtt a fantasztikus négyes!"
 
A Biohazard eddig bejelentett 2023-as európai koncertjei:
 
Aug. 04 – Czaplinek, Lengyelország – Pol'and'Rock Festival
Aug. 10 – Jeromer, Csehország – Brutal Assault
Aug. 13 – Catton Park, Anglia – Bloodstock
Aug. 19 – Eindhoven, Hollandia – Dynamo Metalfest