Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Vízóra-leolvasónak adta ki magát a tolvaj

Elrendelték a letartóztatását annak a nőnek, aki Miskolcon négy idős, megromlott egészségi állapotú sértett ingatlanából vehetett magához készpénzt és értéktárgyakat.

A Miskolci Járásbíróság közleménye szerint a gyanúsított – magát vízóra-leolvasónak kiadva – 2022. július 29-én három belvárosi lakásba is bejutott, ahol az idős lakók figyelmét elterelve eltette azok pénztárcáját a bennük lévő 8-10 ezer forinttal, míg egy másik esetben a nagyszoba foteljában lévő sálak tetszettek meg neki.

Az álleolvasó augusztus 12-én is folytatta a kifosztási cselekmények sorát, ekkor egy 75 éves sértettel azt hitette el, hogy számlafizetési tartozása van, melyet nála rendezhet. Míg az asszony pénzváltási szándékkal a szomszéd lakásba csengetett, a gyanúsított a nappaliban lévő cipős dobozban tárolt 200.000 Ft készpénzt eltette.

Az ál-vízóraleolvasó akár 7 és fél év börtönt is kaphat. A kiszabható büntetés lehetséges tartamára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, e tényt személyi körülményei sem ellensúlyozzák. Tartani kell attól is, hogy az időskorú sértett tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítás lefolytatását meghiúsítaná, megnehezítené, így a bíróság 2022. szeptember 15. napjáig elrendelte a nő letartóztatását.