Kezdőlap Uncategorized

111 riasztás 1 hétre

Egy teherautó pótkocsiját borította fel a szél a 37-es főúton, Hernádkak külterületén, április 14-én. A forgalmi akadályt a miskolci hivatásos tűzoltók szüntették meg. Az egységek a tűzoltódaru csörlőjével kerekeire állították az oldalán fekvő, üres pótkocsit, majd segítettek a ponyva eltávolításában. Erről korábbi cikkünkben fotókat is közöltünk : https://mizuborsod.hu/akkora-a-szel-hogy-felboritotta-egy-teharauto-potkocsijat-a-37-es-fouton/.

Lakóházban keletkezett tűz miatt vonultak a tűzoltók Újszentmargitára, a Petőfi utcába április 15-én. A tiszaújvárosi hivatásos és az egyeki önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a lakók kijöttek az épületből. Az egységek három vízsugárral, rövid időn belül megfékezték és eloltották a tüzet, amely a födémszerkezetet is megrongálta néhány négyzetméteren. A tűzoltók egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az épületből és átvizsgálták az ingatlant. A családi ház lakható maradt, a mentők egy embert kórházba szállítottak.

Egy családi ház tetőszerkezete égett Tardon, az Arany János utcában április 17-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok kimenekítették a tűzzel érintett ingatlan lakóját és több háztartási gázpalackot eltávolítottak az épületből. Az egységek két vízsugárral elfojtották a tüzet és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés.

Tegnap pedig tűz keletkezett egy társasház első emeleti lakásában Sátoraljaújhelyen, a Dózsa György utcában. A szobában lángoló berendezési tárgyakat a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották és átvizsgálták az épületet. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből, a mentők egy embert kórházba szállítottak.

forrás: https://baz.katasztrofavedelem.hu/