Kezdőlap Uncategorized

A csoda megtörtént Miskolcon!

Sokszor hallani, hogy segíteni, adni jó! Sokszor szükség is van rá, hiszen legyen bármilyen nemes ügy is, ha nincs hozzá kellő támogatottság és kellő összefogás, akkor csak egy marad a számos elvérzett, vagy éppen elfeledett ügyként, megvalósulni nem tudó torzóként.

Szerencsére, vagy éppen a jó emberek összefogásának köszönhetően Miskolcon megvalósulhatott egy álom. Egy olyan emberért és egy olyan szervezetért tettek, tettünk meg minden tőlünk telhetőt, akitől az évek alatt csak kaptunk és kaptunk! Kaptunk önzetlenül, hivatástudatból fakadóan és kaptunk emberi szeretetből! Most rajtunk volt a sor, hogy egy picit mi is adjunk..
Megtörtént és megtörtént a csoda is!

Ki ne ismerné Lehocki Lászlót és a Spider Mentőcsoportot?!

Talán, ha így nem is, akkor Mancs nevű német juhász mentőkutyájuk révén biztosan, akinek kutya szobra Miskolcon a villanyrendőrnél a Szinva hídnál található.
A Manccsal végzett kitartó és embert próbáló, kemény és elhivatott munkájuknak köszönhetik nemzetközileg is elismert hírnevüket.

A csoport tagjai önkéntesek, mentési és felderítési tevékenységüket szabadidejükben, saját költségükre végzik.

spider foto boon kozma istvan
(fotó: Kozma István boon.hu)

A csoport felállásánál fogva 1996-tól, az emberi életek és anyagi javak mentésére szakosodott, a megrongálódott épületekben, romokon, roncsok között, nyílt, erdős, bokros, sziklás területeken, vízen és víz alatt képes élő és halott személyek felkutatására, mentésére és – szükség esetén – sürgősségi orvosi ellátására. Munkájukat segítik koordináló szakemberek, tolmácsok, speciális feladatokra kiképzett kutyák, kutyavezetők, alpinisták, barlangi mentők, statikusok, búvárok, orvosok, műszaki mentők.

Az alkalmazások végrehajtásakor együttműködnek a rendőrséggel, tűzoltósággal, mentőszolgálattal, vöröskereszttel, önkormányzatokkal.

A csoport fennállása óta keresett elkóborolt, eltűnt gyerekeket, felnőtteket, közúti baleseteknél végzett elsősegélynyújtást, kútból tavakból, folyóvizekből emelt ki személyeket, gépjárműveket, tárgyakat. Rendkívüli időjárási helyzetekben (árvíz, hó, földcsuszamlás, hó- és sárlavina) nyújtott segítséget a rászorulóknak. Elszabadult vadállatok befogásában is segédkezett már.

A mentőcsoport nonprofit szervezet, kizárólag a tagok és a szponzorok támogatásával működőképes.

A nehéz pillanat..
2017 nyarán a  Spider Mentőcsoport nevében írt segítséget kérő posztot a Facebook közösségi oldalra Lehoczki Beatrix, aki a csoportot vezető Lehoczki László felesége. Mint írja, betegszállítással is foglalkoznak, amit a képen szereplő igencsak viseltes, 40 éves autóval végeznek, és habár többször pályáztak korszerűbb járműre, egyszer sem nyertek.

spider régi autó

Ám most, az önzetlen támogatásoknak köszönhetően megérkezett, mi több munkába is állt az új autó..

spider uj auto vasarlas
spider uj auto vasarlas 2

És itt most megosztjuk Lehoczki Beatrix Facebook-on posztolt köszönet nyilvánítását azoknak a szervezeteknek és embereknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a csoda:

“Üdvözlök Mindenkit!
AZ autó.Wolksvagen Transporter.”született 2008-ban. T5-ös,full extrásan felszerelt,turbó diesel. Ára:2 500 000 ft volt. Az autó ára pár 10 000ft híján mind összegyűlt!!!!!!!!!!
Ígéretemhez híven a lista,akik nélkül nem tudtuk volna megvásárolni!

Lapis Imre és Macsi Ágnes, Rácsok Balázs, Bordás Gréta, Kerekes Orsolya, Bacskai János, Havanyeczné Prostyák Ildikó, Ducza Melinda, Verébné Viktória és Családja, Pintérné Balogh Katalin, Richter Attila, Tóth Gréta, Varga Tünde, Kiss Ágnes, Boros Katalin, Tóth Norbert, Péter Kiss, Tatárné Mucsi Ágnes, Hártó Ákos, Sysol Nikolett, Krucsai Tímea, Rózsahegyiné Török Edina,Rónyai Gábor Lászlóné, Szakolcai Tímea, Lévai Donát, Balogh Krisztina, Schliszka Tünde Anita, Tóth Ferenc, Szentpéteryné Hlavkay Zsuzsanna, Gál Gergő,Bíró Krisztina, VAJDA Zálog ZRT, Gyöngyi Gaburiné és Laci, Kalmár Mátyásné, Farkas Fatima, Csingi-Benigni Terézia Mária, Stark Szilvia, Serfőzőné Molnár Mariann, Jolcsvai János, Szimon Renáta,Mohácsi Mónika, Schnörch Dániel, Halay Anikó, Pfeffer József, Nagy Kornél, Handó János László, Szántainé Posztós Zsuzsanna Erika, Kakuk Bettina, Hubay Bernadett, Kőszegi György és Neje, Horváth Emilía, Borsodi György és Neje, Kis István és Neje, Stark Tilda, Henrich Szabina Szilvia, Bodnár Istvánné, Medovárszki Gabriella, BARION PAYMENT ZRT, Goór Anita Mária, Molnár Ilona, Kürtiné Hajcsik Henrietta, Balajti Ildikó, Babákné Révész Emese, Tóth Péter, Kovács Zoltán, Peter Dudas and Peterné Dudas, Sebán Beáta, Komoróczky Beáta, Suga Krisztina, Horváth László, Balajti Edina, Balázs Mária, Csesznák Sándor Istvánné, Dávid Fekete, Völgyi Zsuzsanna, Evans Mariann, Kiss László, Angyalné Molnár Szilvia Márta, Latorczai János Lajosné, Fazekas Mercédesz, Kovács Péter Tamásné,Básti Gábor, Kovácsné Feke Zita, Urbanovics Attila László, Sipos György és Neje,Csetneki Györgyné, Sándor Emese Marianna, RUSZ ATTILA és RUSZ ATTILÁNÉ, Schmölcz Sebestyén, H&H HOMOR és Társa KFT, WELTMANN KFT, Szilvás Angéla és Szilvás Imre, Dr.Vereskői Jánosné, Angyalné Molnár Szilvia Márta, Fekete Gyula és Neje, Bakonyi Klára, Barna Zsuzsánna Eszter, Demkó Sándor, Béczi László, Kun és Kovács, Szák András, MIZU MISKOLC.

Nos,kérek mindenkit nézze át! Ha valaki véletlenül kimaradt volna…hisz rengetegen vannak/vagytok..elnézhettem, kérem írjon privátban Nekem és korrigálok! Nem írtam összeget senki neve mellé…ki ennyivel, ki annyival járult hozzá, de azt leszögezem:
MINDENKI HOZZÁJÁRULÁSA NAGYON IS SZÁMÍTOTT…. a legapróbb centig!!!! Önöknek/Nektek köszönhetünk MINDENT, de legfőképp a betegeink és hozzátartozói!!! Boldogok, elégedettek, kényelmesen utaznak…ezeket mondták…örülnek!!! Hát ez a fontos!!! A legfontosabb…..hogy mosolyognak…..élvezik az utazást…és ha arra a kis időre is…elfelejtik a betegségüket! Mi aztán ráadásképp gondoskodunk a jó kedvről is… Nevetnek…egy beteg embernél NAGYON fontos!!!!!!

Tehát Tisztelt Hölgyeim és Uraim,Barátaim Önöké/Tiétek a gratuláció hogy ezt össze hoztátok!!!!!
Kimondhatatlanul hálásak vagyunk!!!! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN a betegeink,hozzátartozóik és magunk nevében!Minden tiszteletem az Önöké/Tiétek!”
Lehocki Beatrix

Mi, a Mizu Miskolc részéről szintén nagyon boldogok vagyunk, hogy ehhez a csodához hozzájárulhattunk és kívánunk az autóval balesetmentes közlekedést és szükség esetén sikeres mentést!

Tisztelettel:
Sz.A.