Kezdőlap KÉK HÍREK

Addig próbálkozott a sajókazai tolvaj, amíg bejött neki

„Mindig rápróbálok a kocsikra, hogy hátha nyitva vannak azok ajtai”  – mondta a rendőröknek, az a 24 éves sajókazai férfi miután elkapták. 

A nyomozás adatai szerint február 22-én 6 óra előtt a Kazincbarcikán, a Nagy Lajos úton a vádlott észrevett egy nyitva felejtett autót. A benne lévő slusszkulccsal beindította a kocsit és elvitte egy körre.Sokáig nem száguldozhatotott, mert a lopott járművel árokba hajtott, és az összetört autót hátrahagyva megfutamodott. 

Ennyi nem volt elég történetünk főszereplőjének, hisz a leírtak szerint,  február 27-e és március 12-e között még további két autót tört fel a város területén. Nem volt valami nagy rablás, csak az egyikben talált egy pénztárcát, amelyben aprópénz és iratok voltak.

A nyomozók az elkövetőt március 17-én már gyanúsítottként hallgatták ki, akkor elárulta, hogy mindig „rápróbál” a kocsikra, hogy hátha nyitva van azok ajtajai, és ha szerencséje van, akkor bizony különböző értéktárgyakat tulajdonít el.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai felhívják az autótulajdonosok figyelmét, hogy ha leparkolnak, jól látható helyen ne hagyjanak semmit autójukban! Értékeiket a csomagtartóban helyezzék el! A jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt mindig zárják be, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha rövid időre távoznak! Az indító kulcsot tartsák maguknál, hogy azt ne tudja illetéktelen megszerezni!