Kezdőlap KÉK HÍREK

Börtönbe mennek, mert rendőröket fenyegettek

Az Encsi Járásbíróság ítéletet hozott annak azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2018 decemberében Vizsolyban vulgáris kifejezésekkel illették és agresszívan fenyegették a rendőröket.

Az eset 2018. december 6-án délután Vizsolyban történt. A rendőröket egy közlekedési balesethez hívták, de a baleset okozója még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt. A rend őrei közül többen a vétkes sofőr házához indultak, amelynek udvaráról a vádlott testvére az egyenruhásokat trágár szavakkal illette és életveszélyesen megfenyegette. Eközben a baleset helyszínére érkező mentőautó körül kisebb tömeg gyűlt össze, köztük volt az apa és a testvér is, akik közönséges, vulgáris kifejezésekkel szidalmazták és verekedni hívták az ott intézkedő rendőröket. A  vádlott testvére ökölvívó állást foglalt el, a levegőbe ütött és rúgott, ezért vele szemben könnygázspray-t kellett alkalmazni. Ezalatt a balesetet okozó férfi az udvarán összeverődött ismerőseinek az kiabálta, hogy hozzák ki a kardot, miközben a rendőröket életveszélyesen, vulgáris kifejezések kíséretében fenyegette.

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt az I. rendű vádlottat 2 év 4 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a testvért 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, utóbbi végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a vádlottak apját becsületsértés vétsége miatt 150 óra közérdekű munkára ítélte. Súlyosító körülményként esett latba mindegyik elkövető önhibából eredő ittas állapota és az ilyen jellegű cselekmények elszaporodottsága, míg enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlottak részbeni beismerő vallomásait – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.