Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Döntős lett a MIREHU szemléletformáló tevékenysége az országos fenntarthatósági versenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Greengage fenntarthatósági verseny 4 fős zsűrije a gazdaság zöldítéséhez hozzájáruló vállalkozások számára az év elején meghirdetett versenyén ismerte el a hulladékgazdálkodással foglalkozó MIREHU Nonprofit  Kft. szemléletformáló tevékenységét, és döntősnek ítélte a társaságot a  kommunikációs megoldások kategóriában.

A környezettudatos vállalati működés alapkövetelmény, ezért minden cégnek érdeke és kötelessége működését a szűkebb és tágabb társadalmi és természeti környezete figyelembevételével kialakítani. Ezért döntött úgy a Kreatívot is kiadó Professional Publishing Hungary, hogy az év elején elindítja a GREENGAGE versenyt, ahol négy főkategóriában, szakmai értékelési szempontokkal, professzionális zsűritagok várják azokat a vállalati projekteket, amelyek 2019 – 2021 között hozzájárultak a gazdaság zöldítéséhez.

A verseny célja, hogy megtalálja és bemutassa azokat az eredményes vállalatokat, akik ma Magyarországon fenntarthatóan, kiemelt fontossággal, "öko-tudatosan" és környezetkímélően gyártanak innovatív termékeket, adnak el szolgáltatásokat, vagy támogatják fejlesztéseikkel, folyamataikkal a piacot.

A MIREHU az elmúlt három évben lépésről lépésre építette fel szemléletformáló tevékenységét, amelynek bemutatásával nevezett be a fenntarthatósági versenyre.

A társaság elkötelezett a szemléletformálás iránt, az elmúlt években számos olyan intézkedést tett, mely lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak betekinteni a hulladékgazdálkodásba, a helyes gyűjtési és kezelési gyakorlatokba, egyúttal egy fenntarthatóbb gondolkodásmód és életvitel kialakítására.

A MIREHU Nonprofit Kft. 2019-ben nyitotta meg Kelet-Magyarország első újrahasználati központját, mellyel a két legfontosabb hulladékgazdálkodási elem, a megelőzés és az újrahasználat fontosságára hívja fel a figyelmet.

A hulladékgazdálkodó cég rendszeresen fogadja a telephelyre látogatókat bejárásra, ennek kiegészítéseként hozták létre 2020-ban a szemléletformáló termüket, mely a hulladékok tudatos és szelektív gyűjtésére hívja fel a figyelmet hulladékgazdálkodási játékok, tablók és egyedi oktató videók segítségével.

2021-ben pedig megalkottak egy egyedülálló applikációs játékot, a Hulladékfelfedezőt, amely a társaság telephelyén vezeti körbe a kalandozó felfedezőket. Játékos és élményekkel teli formában tanítja a gyermekeket a megfelelő gyűjtés gyakorlatára, az újrahasználat, a megelőzés fontosságára és a különböző hulladék feldolgozó, előkészítő technológiákra. Ez egy közösség építő csapatjáték, a kalandban és a tanulásban osztoznak a felfedezők. Közösen, egymást segítve sajátítják el a környezettudatos, körforgásos és fenntartható szemléletet.

A kommunikációs megoldások kategóriájában a döntőbe kerüléssel a MIREHU már nyertesnek érezheti magát, mivel egy komoly szakmai megmérettetésen keresztül már ez az eredmény is egy pozitív visszacsatolás abban, hogy a társaság jó úton halad egyedi szemléletformálási tevékenységével, melyen keresztül hozzá tud járulni a gazdaság zöldítéséhez – adta hírül közleményében a társaság.