Kezdőlap Uncategorized

Dumb és Dumber megtudja a választ az élet nagy kérdésére : “A szex vajon mi?”

Dumb és Dumber kettyó (Dumb and Dumber To)

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 110 perc, 2014.

Szereplők: Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden, Rachel Melvin, Rob Riggle, Taylor St. Clair, Kathleen Turner

dd_700_alap

„Húsz év után az ifjú vándor megpihen”, de nem Dumb és Dumber (Jim Carrey és Jeff Daniels), akik semmit sem veszítettek az 1994-es első részből megszokott lendületükből és az új részben is rendesen megdolgoztatják a nézők rekeszizmait.
A sztori röviden : Dumb katatón állapotban „vegetál” immár két évtizede , amely állapotból csak Dumber azon bejelentése zökkenti ki, miszerint sürgősen új vesére van szüksége. Csodával határos módon kiderül, hogy a „haldoklónak” van egy felnőtt lánya, akinek a veséje segíthet hőseinken. Elkezdődik a humoros road movie, mely során hőseink az országot átszelvén, furábbnál-furább kalandokba bonyolódva sodródnak céljuk felé. A film végére a két „IQ bajnok” végre azt is megtudja, hogy „a sex vajon mi?”.

Érdemes végig ülni a főcímet a manapság divatos „plusz” jelenet miatt.

Akik annak idején a Smaragd románca és Nílus gyöngye filmekből még baromi szexinek tartották Kathleen Turnert, azoknak szintén szolgál majd a film egy-két (kellemetlen) meglepetéssel.

 dumb-and-dumber-to-960x639

Kiknek fog tetszeni: Akik csípik a Jim Carry féle humort, ill. akik komálták az első részt.

Kiknek nem ajánlom: Akik nem szeretik a Jim Carry féle humort és/vagy utálják az Asterix filmekre jellemző magyar „baromi viccesnek gondolt, de valójában mégsem az” kín-rímes szinkronokat.

Hol vetítik Miskolcon ?

http://www.google.hu/movies?hl=hu&near=Miskolc&dq=dumb+%C3%A9s+dumber+ketty%C3%B3&sort=1&mid=ba19f0403c72c131&sa=X&ei=vvqPVLPHNsi2UdyigrgO&ved=0CCYQwAMoCA

 

Lichtenstein Raymond

filmesztéta