Kezdőlap Uncategorized

Egy újabb csendes ünnep Miskolcon

Veres Pál polgármester,  Varga Andrea alpolgármester,  Ignácz Dávid jegyző (fotós: Pataki Gergő)

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata néma főhajtással emlékezett az 1848-49-es forradalomra. Veres Pál, városunk polgármestere is lerótta kegyeletét a hősök előtt.

A tavalyi évben is csak a zászlófelvonást tartották meg városunkban, akkor még legmerészebb gondolatainkban sem szerepelt egy újabb csendes március 15-e. Nem hittük volna, mégis megtörténik, idén is csak a zászlók lobognak és halkan koszorúznak.

A koronavirus-járvány miatt bevezetett korlátozások nem csak a hétköznapjainkat írják át teljesen, de az egyik legkedvesebb nemzeti ünnepünk is áldozatul esett már másodszor. Ahogy az utcákat jártuk ezen a hétvégén, akaratlanul is eszünkbe jutottak azok az ünnepek, amikor még a Miskolci Nemzeti Színház tagjai és lelkes diákok végig kalauzoltak minket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc miskolci eseményein. Mi pedig lelkesen követtük a szekereket, melyen a szinészek dalokat énekeltek.

Azért ma is érdemes egyet sétálni családtagjainkkal. Meglátogatni Görgey Artúr, Kossuth Lajos vagy Petőfi Sándor szobrát, ezzel is lerójuk kegyeletünket a hősök előtt.