A cég új, Automatizálási, Oktatási és Innovációs Központot nyitott Tiszaújvárosban.

A vállalat 22 ezer négyzetméteres gyártóüzemének szomszédságában található új központ 320 millió forintos, azaz 800 ezer dolláros tőkeberuházást jelent, és első alkalommal fogja össze a telephely élvonalbeli technológiáit és automatizálási képességeit egy külön erre a célra kialakított területen.

Az 560 négyzetméteres létesítményt 2021 novemberében kezdték el építeni, és az automatizálási fejlesztés, az elektromos és mechanikai összeszerelés, az Ipar 4.0 szoftverfejlesztés, a 3D nyomtatás és a magas szintű komplex összeszerelés és integráció kiválósági központjának szánják.

A megnyitó alkalmából rendezett csütörtöki (július 14.) ünnepségen részt vett Kékesi Sándor, a Jabil Tiszaújváros üzemeltetési igazgatója, Bruno Soler, a Jabil európai operatív alelnöke, Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese, Dr. Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja és Kiss László a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Ipari Tagozatának elnöke.

„A Jabil Tiszaújvárosnál a JATIC révén egyedülálló módon abban a helyzetben vagyunk, hogy legkorszerűbb technológiáinkat ötvözve és kihasználva olyan személyre szabott megoldásokat fejlesszünk ki, amelyek értéket biztosítanak meglévő ügyfeleink és jövőbeli partnereink számára” – mondta a megnyitón Kékesi Sándor, a Jabil Tiszaújváros ügyvezetője. „A JATIC jelentős előrelépést jelent a tiszaújvárosi Jabil számára a képességek és a kapacitás tekintetében, mivel a fejlett automatizálási tevékenységek, a robotika és az olyan élvonalbeli technológiák, mint az AI és a fejlett képalkotó rendszerek mostantól egy fedél alatt vannak; megkönnyítve az együttműködést és az innovációt, a tanulást, a folyamatintegrációt, a hatékonyság növelését és az átláthatóság javítását, mind az ügyfelek, mind a munkavállalók javára.”

A Jabil Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legnagyobb munkaadója, a tiszaújvárosi telephelyen mintegy 4000 embert foglalkoztat. A régió 10 legjobb munkáltatója között idén elnyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelkedő gazdasági szervezet kitüntetését. Az új központ nemcsak a vállalat képességeit mutatja majd be, hanem a Jabil munkatársai számára képzési létesítményként is szolgál, valamint – a Miskolci Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel való stratégiai partnerség révén – felbecsülhetetlen értékű oktatási forrás lesz a régió mérnökhallgatói számára.

A Jabil Tiszaújvárosban jelenleg is számos nyitott pozíció van, amelyeket megtalálsz a vállalat honlapján.

X