Kezdőlap KÉK HÍREK

Letartóztatták a kiscsécsi halálos közúti balesetet gyanúsítottját

A bíróság egy hónapra, 2022. június 13. napjáig rendelte el a vádlott letartóztatását, mert esetében reálisan kell számolni a szökés, elrejtőzés veszélyével, legrosszabb esetben pedig újra beül a volán mögé kábítószer hatása alatt.

A baleset május 10-én történt Kiscsécs külterületén. A gyanúsított a délelőtti órákban bódult állapotban vezette személygépkocsiját. A kábítószer hatása alatt álló sofőr egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választva meg gépjárműve sebességét, áttért a szembe jövő forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy másik autóval. Az ütközést követően mindkét autó az út menti árokba csapódott. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki egy embert, és átadták őt a mentőknek. Sajnos az ütközés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett a sértetti gépjármű utasa, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított és két utasa, illetve a másik autó sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A férfi szervezetéből a toxikológiai vizsgálat katinon származékot mutatott ki, amely kristályként kerül illegális forgalomba. A helyszíni szemle során az autóban is találtak kábítószergyanús anyagot.