A Michael Keaton által 1989-ben viselt filmtörténeti ereklye nem más, mint egy felturbózott Nike tornacipő.
  

Ugyan igazi szuperképességekre továbbra sem tudunk szert tenni, akkor sem, ha mélyen a zsebünkbe nyúlunk, Batman csizmáját a várakozások szerint 8,5-11,5 millió forintnak megfelelő dollárért hamarosan bárki hazaviheti és akkor hordja, amikor akarja. A Tim Burton 1989-es Batmanjében Michael Keaton által viselt lábbeli a Propstore Auctions árverésén kerül licit alá, és talán a legérdekesebb az egészben, hogy
a szóban forgó csizma valójában egy pár Nike tornacipő.
Az egyedi, Keaton és dublőre számára összesen nyolc párban elkészített csizma alapja a Nike 1987-ben megjelent Air Trainers cipője, amelyet a lábszáron egy fekete bőrpáncéllal egészítettek ki egészen a térdekig.
 A Nike által szolgáltatott kényelem csizmásított verzióját teljesen ingyen tervezte a ma már hetvenéves Tinker Hatfield dizájner, annak érdekében, hogy a márka popkulturális hírnevét még jobban elmélyítsék. Hatfield munkájának nyoma a denevérruhán is felfedezhető.
33 év elteltével az idő nyomai jól látszanak Keaton cipőjén, de elég valószínűtlen, hogy ez elriassza a rendhagyó termék célközönségét, akik Batman nyomdokában szeretnének lépkedni.
Az aukció oldalát, és egyben a cipőről készült friss fényképeket itt tudod megtekinteni.