Az Eger SE ellen játszik a DVTK, miután a DVSC váratlanul lemondta a mérkőzést.

Érdekesség, hogy az Eger szombaton (július 16.) is Diósgyőrben játszott, akkor a DVTK tartalék csapata ellen. A találkozó 3-1-es hazai győzelemmel zárult.

– Mindenekelőtt köszönjük az Egernek, hogy az utolsó pillanatban beugrottak – nyilatkozta Dragan Vukmir, a DVTK vezetőedzője, amikor felmerült a kérdés, hogy mennyiben változtat a felkészülésen az, hogy a csapat nem a DVSC ellen lép pályára. – Tesszük a dolgunkat, ugyanúgy készülünk a mérkőzésre, de természetesen nem lesz ugyanolyan, mintha egy élvonalbeli csapattal játszanánk. Ez lesz az utolsó meccs, amikor mindenki meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra, a szombati Vasas elleni találkozó már másról fog szólni.

Július utolsó hétvégéjén megkezdődnek a magyar nemzeti bajnokságok, tehát már csak másfél hét maradt a felkészülésből. 

– A terveknek megfelelően készülünk a bajnokság kezdetére – mondta Dragan Vukmir. – Szerencsére eddig elkerültek bennünket a komolyabb sérülések, inkább csak egy-két betegség nehezítette a dolgunkat, de az érintettek már felgyógyultak, szóval mondhatjuk, hogy nagyjából rendben vagyunk. Az elmúlt hetekhez hasonlóan most is többnyire napi két edzést tartunk, de ezen a héten két felkészülési mérkőzést is játszunk. Szerdán még kipróbálunk egy-két dolgot, kíváncsi vagyok, hogy néhány játékos hogyan érzi magát egy adott poszton, vagy hogyan tud beilleszkedni abba a rendszerbe, amit játszani akarunk.

A mai felkészülési mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák a csapatok.

Felkészülési program

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion – zárt kapuk mögött)
18:00 DVTK – Eger SE

2022. július 23., szombat (Budapest, zárt kapuk mögött)
17:00 Vasas – DVTK

A mai meccset a DVTK YouTube csatornáján követhetitek élőben: