Kezdőlap Uncategorized

Megmutatjuk a magyar labdarúgó válogatott EB-re készült idegenbeli mezét

Ma mutatkozik be, de csak csütörtökön a Magyarország – Lengyelország világbajnoki selejtező mérkőzésen láthatjuk először a játékosokon az adidas és az MLSZ által bemutatott magyar labdarúgó válogatott új, idegenbeli fehér mezét. A fehér szerelés a 2019 év végén bemutatott piros mez mellett lesz látható a labdarúgó-európa-bajnokságon, amihez Budapest szervezőként csatlakozott.

Az új fehér mezen is a XX. században sokáig jellemző stílusjegy, a V-nyak látható, amit az adidas tovább vitt, amióta a magyar válogatott mezek hivatalos gyártója lett. A német gyártó vezette be a transzfernyomással felvitt, flokkolt mezszámokat, ezt megelőzően hagyományosan, textilből kivágták a számot varrtak a mezekre.

A magyar válogatott piros meze pedig most először nem egy sablon alapján készült, hanem minden egyes eleme egyedileg tervezett, más mezekre nem adaptálható, így került egy kategóriába többek közt a belga, spanyol és a német csapatéval. Színeiben a nemzeti lobogó köszön vissza, míg mintázatát, annak áramló hatásait a Duna ihlette. A Budapestre utalás annak köszönhető, hogy a város szervezőként vesz részt a 2021–re halasztott 2020-as Európa-bajnokságon.