A 21 Nő az egészségügyért alapítvány tagjai az egészségügy és tudományos élet ismert és elismert szereplői. 2021-ben kezdődő programjukban a mentorok a diákoknak személyre szabott tehetséggondozást nyújtanak.

A program célja

Az alapítvány szeretné, hogy a mentorált diákok szabadon, kötöttségek nélkül választhassanak témát, amelyben el akarnak mélyülni és ki akarnak dolgozni. Ehhez a mentorok nyújtanak segítő kezet, akik szeretnék elérni, hogy a diákok a tanulás és a tudás értékét, a nyitottság és tájékozottság előnyeit ne tévesszék nem elől. Személyesen is szeretnének tenni az oktatásért és mindezt ingyen, ellentételezés nélkül.

Sikeres első év

A tavaly indult és hatalmas sikerrel zárult programot hagyománnyá szeretnék tenni. Az első évben a diákok kimagasló színvonalú előadásokat tartottak egy-egy témáról, mint például a 3D alkalmazása a gyógyszergyártásban, a tüdődaganat nem dohányzók esetében, a demencia kialakulása, a fiatalok táplálkozási és életmódbeli szokásai, de szintén izgalmas tényeket tárt fel a kérdőíves prezentáció, amely a nők egészségügyben betöltött szerepét elemezte.

Megnyílt a pályázati lehetőség idén is

A pályázatra a 2021/2022-es tanévben 10. illetve 11. osztályos diákok jelentkezését várjuk, akik Budapesten vagy vidéken élnek, gimnáziumba vagy szakiskolába járnak, nyitottak új ismeretek befogadására, érdeklődnek az egészség és az egészségügy iránt, szívesen foglalkoznak szociális kérdésekkel, a társadalom aktuális témáival.

Pályázz Te is! Le ne maradj!

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó motivációs levelét, amelyben leírja, miért jelentkezik, valamint két ajánlást: az egyik pedagógustól, a másik szülőtől, baráttól, tanártól, ismerőstől, stb.

2022. február 18. éjfélig lehet elküldeni a jelentkezéseket a mentor@21no.hu e-mail címre. A tárgymezőbe be kell írni a „mentorprogram2022” kifejezést.

Képek: 21no.hu