Kezdőlap Uncategorized

Mindennap egy stampó és az orvos ciao !

Itt van a tél, itt van újra… Ilyenkor a szervezetnek szüksége van egy extra löketre, amivel átvészelheti az időjárás megpróbáltatásait.

Az internet tele van ilyen tájban a legkülönfélébb csodaszerekkel és zászlóshajóként ott lobog a web vitorláshajóján a fokhagyma + citrom varázselixír. A mizumiskolc utánajárt az eredetének. A napjainkban csodaszernek aposztrofált keveréket kezdetben mésztelenítésre használták.

Ha az agyi erek vagy a szívkoszorú erek beszűkültek, egyéb helyeken is meszesedés kezdődött. Visszaszorítására igyunk meg naponta egy kupicányi kivonatot (3-5 cl ) a következő vegyülékből:
– 30 gerezd nagyobb méretű – lehetőleg vegyszermentes fokhagyma
– 5 db egész citrom

hqdefault

Elkészítése:

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, felaprítjuk.

A citromokat alapos áztatás, mosás után héjával együtt apróra vágjuk, majd az egészet együtt összedaráljuk.

Egy adaghoz 1 liter vizet felmelegítünk, majd amikor gyöngyözve forrdogál, a mixerben aprított, vagy ledarált fokhagyma-citrom elegyet beletesszük, és az első forrásig – buggyanásig – hagyjuk főni.

Ezt követően hagyjuk kihűlni, és tüllruhán, vagy gézlapon át leszűrjük.

Fémszűrővel ne dolgozzunk!  A ruhába tett masszát ki lehet erősen nyomkodni.

A leszűrt levet üvegekbe töltjük, hűvös helyen – hűtőszekrényben – tároljuk.

A napi egy kupicát főétkezés előtt vagy után fogyasszuk el. (Elegendő egy alkalommal naponta).

Akik ezt a gyógymódot kipróbálták, állítják, hogy már a három heti alkalmazás időtartama alatt is érezhető a hatása, mert az egész testnek fiatalos regenerálódást hoz. A meszesedés, és  annak mellékhatásaként beindult folyamatok következtében  (nyaki felmenő ér részen ) a látás, hallás, ízlelés, szaglás csökkenése tapasztalható. A kúra segítségével ezek a folyamatok megállíthatóak és visszafordíthatóak.

Három hét után tartani kell 8 nap szünetet, de a kúrát még két alkalommal meg kell ismételni. Ez kb. három hónap alatt elvégezhető, ami többnyire elegendő a meszesedés kitisztítására. Idősebbeknél, ha szükséges – egy kis idő elteltével 1 -1 hónapos intervallumban meghosszabbítható.

Semmi olyan anyagot nem tartalmaz, ami a szervezetre káros lenne !

Ez egy olcsó és ártalommentes kúra! Egy dologra kell csak odafigyelni, hogy a fokhagyma magyar termesztésű, a citrom pedig déli vidékről származó, lehetőleg vegyszermentes gyümölcs legyen.

Tapasztalatok: a fokhagyma szagát nem szeretik az emberek, de ez az elegy nem okoz kellemetlen szagokat, nyugodtan lehet vele munkába, társaságba  járni.

A kúra során a szervezetből kiürülő mészlerakódás miatt enyhülnek a fájdalmak, nyugodtabb az alvás, elmúlnak a lábszárgörcsök.

Gyakori tapasztalat, hogy a szívműtétek elmaradnak egy-egy kúra után, mert a szervezetből kiürül a mész, csökken a vérzsírszint. Különlegessége, hogy a ritmikus működéssel összefüggő problémák is orvosolhatók általa, valamint az agy jobb vérellátása következtében az idegi alapon kialakuló feszültségre is jó hatással van. A szaglás és látás is javul.

Mostanában fontos – tél vége van – , hogy a fokhagyma-citrom elegye fertőtlenítő hatása révén semlegesíti a szájban, nyelőcsőben, gyomorban megtelepedő kórokozókat. Ne feledjük el, hogy amikor az orvostudomány még gyermekcipőben totyogott, az orvosok a pestises betegek látogatásakor fokhagymagerezdet tartottak a szájukban. Most már tudjuk, hiszen kísérletekkel bizonyították a fokhagyma baktériumölő hatását !

Kinek van kedve kipróbálni ?