Kezdőlap OXYGEN MARKETING Oxygen Promóció

Mutasd a törölköződ, megmondom, ki vagy!

Május 25. Ma van a törölköző világnapja! Tudtunk róla? Honnan tudnánk!

törülközőnap (angolulTowel Day) tisztelgés minden év május 25-én Douglas Adams (1952–2001) angol sci-fi-író emléke előtt.

Ezen a napon a rajongók és tisztelők mindenhova a törülközőjükkel mennek, amiről így ír a Galaxis útikalauz stopposoknak  (Hitchhiker's Guide to the Galaxy) „ötrészes trilógia”:

Törülköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, míg átugrándozunk a Jaglan-Béta hideg holdjain; heverhetünk rajta, míg a Santagrinus-V ragyogó, márványhomokos tengerpartjain szívjuk a sűrű tengeri levegőt; felvitorlázhatjuk vele minitutajunkat, míg lefelé sodródunk a lassú, lomha Moth folyón; takarózhatunk vele, miközben Kakrafoon sivatagainak vörös csillagai ragyognak ránk; megnedvesíthetjük és fegyverként használhatjuk kézitusában; fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket, vagy hogy elkerüljük a Traal bolygó Mohó Poloskapattintó Fenevadjának pillantását (észvesztően ostoba állat, azt hiszi, ha te nem látod őt, ő sem lát téged – annyi esze van mint egy cipőtalpnak, de nagyon-nagyon mohó); veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörülközhetünk, ha még elég tiszta hozzá.
Másrészt, és ez a fontosabb, a törülközőnek roppant pszichológiai jelentősége van. Miért, miért nem, ha a strag (strag: nem stoppos) észreveszi, hogy a stopposnak van törülközője, azonnal föltételezi, hogy fogkeféje, arctörlője, szappana, doboz kétszersültje, kulacsa, iránytűje, kötélgombolyagja, szúnyogriasztója, esőkabátja, űrruhája stb. is van. Sőt a strag boldogan odakölcsönzi a stopposnak a felsoroltak vagy egy tucat egyéb tétel bármelyikét, melyet a stoppos véletlenül „elvesztett”. A strag úgy gondolkodik, hogy aki széltében-hosszában bejárja stoppolva a galaxist, nomádul és csövezve él, hihetetlen nehézségekkel néz farkasszemet, és győz, és még azt is tudja, hogy hol a törülközője – az igazán olyan valaki, akit komolyan kell venni.
Innen ered a kifejezés, mely a stoppos szlengbe is átkerült már: Hej, helltél már azzal a klufi Ford Prefecttel? Az aztán a sahár, mindig tudja, hol a törülközője!

De cégünk megneszelte ezt a fontos információt, és ma egy challenge-et hirdettünk, hogy kollégáink hozzanak be magukkal a munkahelyre törölközőt, és mondják el, miért pont azt hozták! Ez köztünk egy verseny is, egy nagyon finom pezsgő a tét!

Szóval verseny indul! Természetesen cégünk sosem szereti az egyszerű dolgokat, ezért erre a napra tettük az Oxygen Vasember Triatlont is, amikor úszunk, futunk, biciklizünk is, tehát tuti, hogy szükség is lesz a törölközőkre!

Lássuk a versenyzőket!

 

Müller Ádám, aki csak annyit mondott, hogy nem szalonképes a story a törölközőről!:-)

 

Szigeti-Aszódi Szilvia, aki egy generációkon átívelő törölközőt hozott! Ebben vette ki őt is az anyukája a kádból, aztán az unokahúgához került, majd a saját két gyermeke is ezt használta pici babaként! Szóval legalább negyven éves ez a törölköző!

Meronka Pepe storyja: " Nálunk gyerekkoromtól kezdve családi hagyomány, hogy a törölköző színe csak sárga lehet. Ez azért alakult így, mert nyáron sokat jártunk a szabad strandra, annak is olyan részére, ahová a kutyával is oda lehetett menni. Az én tacskóm meg olyan volt, hogy mindig ráfektüdt a parton az első sárga törölközőre. Így aztán amikor megérkeztünk mindig körül kellett néznünk, hogy van-e más sárga a környéken, mert ha kijött a vízből a legközelebbit kiválasztotta, ha a miénk volt, ha nem. Azóta ha lehet mindig sárga törölközőt választok, mert egyébként a mostani kutyáim is előszeretettel fekszenek a sárga plédekre."

Kis Gábor, miksolci kollégánk törölköző storyja: "Ezen törülköző (vagy törölköző) kötelező kelléke a Kedvenc Fürdőszobai Gargalizálásaim című tizenkét kötetes eposz elolvasásának. Melyet, mint az köztudott a Közép-Galaktikus Művészet-Manipuláló Tanács elnöke is külön ajánl kötelező olvasmányként, mégha annak sikerét a szerző Dagályos Morrogh nem is élhette meg. Tulajdonságai közé tartozik, hogy nem nedvszívó, inkább víztaszító, eredeti funkciójára kevésébé alkalmas. Ő inkább szép, mint okos és ügyes. A szekrény mélyén lapul a legtöbbször. Ha könyv lenne, akkor azt mondanám, hogy nem azért jó, ha van belőle otthon, mert jó olvasmány. Inkább valamikor jól jöhet, pl. ha alá kell támasztani a billengő fotelt. Segít, hogy ilyenkor se essünk pánikba!"