Kezdőlap Uncategorized

Szeretné felépíteni Miskolcot legóból? Mi nagyon!

Reméljük, hogy Ágotai Gábor projektjéből ez az álom valóra válik. Ő az, aki a Lego Ideas oldalán megtervezte városunkat és ha elég szavazatot gyűjt, no meg a cégnek is bejön az ötlet, akkor legyártják Miskolcot kézzelfogható formában.

De ki is a főhősünk?

Ágotai Gábor egy 36 éves temelési mérnök. Miskolcról származik és jelenleg Angliában él. Mint a legtöbb gyerek ő is szeretett legózni, csak egy kicsit jobban. Reggeltől estig épített és imádta. Elmondása szerint, rajongása később még erősebb lett.

“Sokat gondolkodtam azon, hogy már biztosan lehet digitálisan is legózni, ezért elkezdtem keresgélni a programok között és így találtam rá a LEGO digital designer-re” – meséli Gábor. Szóval megtalálta azt a szoftvert – ahol 3d-s környezetben alkothatunk kedvünk szerint -, amit minden felnőtt élvezhet, akinek a szívében még ott él a gyermek, aki egy nagy kupac legó közepén szeretett a legjobban időzni.

“Gyakran nézegettem a kirakható városokat, azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha Miskolc is ott állna a sok világváros mellett kirakható formában. Így jutottam el odáig, hogy ha még senki nem csinálta meg eddig, akkor megpróbálom megcsinálni én.” – emlékszik vissza. Ekkor készült el a Diósgyőri vár, a Barlangfürdő, a Lillafüredi-vízesés, az Avasi kilátó valamint a Palotaszálló. A fenti kép magáért beszél, mi sem raktuk volna össze szebben.

A cég az ötletet elfogadta most rajtunk, szavazókon múlik, hogy mi lesz a sorsa. Az alkotó abban sem volt biztos, hogy 60 nap alatt meglesz a 100 támogatója, de Miskolc 3 nap alatt érte ezt el. Most 10 000 szavazatra hajt, ebben a percben 480 támogatóval rendelkezik, de még 419 nap van hátra a szavazatok lezárásáig. Egyébként pár óra alatt is hatalmasat nőtt a támogatók száma, reméljük megmarad a lendület!

Mi már szavaztunk és erre buzdítjuk az összes olvasót. Ágotai Gábor pedig szeretné megköszönni mindnekinek az eddigi támogatást és azoknak is, akik a jövőben voksolnak rá. Mi is hálásak vagyunk neki ezért az alkotásért és szorítunk, hogy sikerüljön. Reméljük, hogy a boltok polcain láthatjuk majd a terméket és megígérjük, hogy egy csúnya szó sem hagyja el a szánkat, ha egyszer otthonunkban véletlenül rálépünk az Avasi kilátó egyik darabkájára.

Szavazni pedig ezen a linken lehet: https://ideas.lego.com/projects/cca15242-9689-4bed-b8dc-e619a8a6e8d9

Hajrá Miskolc!