Kezdőlap Uncategorized

Tóth Evelin: Remélem, hogy sokkal többen fordulnak a könyvek felé

Ismeritek Tóth Evelint? Miskolc egyik legismertebb vloggere, imádja a könyveket és a közösségi média minden szegmensét felhasználja, hogy ennek hangot is adjon. Vajon, aki a karantén ideje alatt még többet lehet az imádott könyveivel, azt is megviseli a korlátozás? Kiderül a mini interjúnkból!

Hogyan éled meg a járványhelyzetet?

Elég jól, mert bár nem veszem félvállról, de viszonylag sok időt töltök itthon máskor is, így nem esik annyira nehezemre az önkéntes karantén. De ha nem lenne a párom, biztos, hogy megbolondulnék, hiába szeretek itthon lenni.

Mivel töltöd a napjaidat?

Nagyon sokat olvasok, újabban hangoskönyveket is elkezdtem hallgatni, mert kreatív hobbikkal is töltöm a szabadidőm (például festés, színezés, puzzle), és ilyenkor olvasás helyett hallgatom a könyveket. Sokkal több időm van a Youtube-csatornámra, így több videót tudok felvenni, egy Karanténhang nevű sorozatot is elindítottam, ezek olyan videók, amelyek segíthetik az otthontöltött időt és remélhetőleg jobb kedvre is derítik az embereket. Mindemellett sokat játszunk a párommal, próbálunk csak olyan itthoni programokat kitalálni, ami boldoggá tesz minket.

Mi hiányzik a legjobban a járvány előttről?

A családommal töltött idő. Két kishúgom van, és csak kamerán keresztül látjuk egymást. Így nehéz együtt játszani, de azért próbálkozunk. A születésnapok is csendesen telnek, ezeket nagyon várom, hogy bepótoljuk.

Mit gondolsz, a jelenlegi helyzet milyen hatással van/lesz a könyvek és az ember kapcsolatára?

Én remélem, hogy sokkal többen fordulnak a könyvek felé, mert ez a legjobb program a négy fal között. De olyat is hallottam többektől, hogy a könyvtárak és a könyvesboltok bezárásával náluk véget is ért az olvasás, mert máshogyan nem tudnak vagy akarnak könyveket beszerezni. Pedig nagyon fontos, hogy ebben az időszakban támogassuk a kiadókat, amennyire tőlünk telik, és ne illegálisan töltsük le a könyveket, legfőképp pedig ne hagyjuk abba az olvasást.

Mi lesz az első, amit megteszel, ha véget ér ez az időszak és visszatér az élet a régi kerékvágásba?

Biztos, hogy először a rokonaimat fogom meglátogatni, ezután pedig elmegyek kirándulni valahova.