Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A park munkatársai rendszeresen erővágóval esnek neki a szerelemlakatoknak.
Az arizonai Grand Canyon Nemzeti Park egy friss Facebook-bejegyzésében tette egyértelművé, hogy legkevésbé sem örülnek az újonnan ismét divatba jött szerelemlakatoknak:

„A szerelem erős, de a mi erővágóink erősebbek.”

A közösségi médiában a hét elején megosztott bejegyzésben a park vezetősége aggodalmát fejezte ki a szerelemlakatok kapcsán: e népszerű népszerű tárgyak olyan lakatok, melyeket egy fémkerítésre akasztanak fel – gyakran egy pár nevével vagy monogramjával – majd a kulcsot a közeli vízbe dobják.

Sokan a mai napig úgy hiszik, hogy a lakatok szerencsét hoznak egy kapcsolatban, míg a kulcs eldobása a töretlen szerelmet szimbolizálja. Csakhogy ezzel az első látásra ártalmatlannak tűnő gyakorlattal több probléma is van.

Az első, hogy maguk a lakatok már önmagukban is szemetelésnek minősülnek a parkban, ám a kulcsok jelentik a legnagyobb problémát: a parkban élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai kondor ugyanis vonzódik a fényes dolgokhoz, így sajnos több alkalommal is volt példa arra, hogy a madarak megették a kulcsokat, azok eltávolításához pedig műtéti beavatkozásra volt szükség.

A park figyelemfelhívó bejegyzésében rámutattak:

„A kondorok kíváncsi állatok, és a kisgyerekekhez hasonlóan szájukkal vizsgálják a furcsa dolgokat, melyekkel találkoznak. A kondorok nem arra születtek, hogy megemésszék a fémet, és sokszor nem tudják figyelmen kívül hagyni ezeket a tárgyakat. Ha egy kondor túl sok ilyen tárgyat nyel le, elpusztulhat.”