Kezdőlap KIEMELT

A hétvégén indul a városnéző séták kilencedik évada

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az iroda ezzel elindítja a nagy sikerű garantált városnéző séták kilencedik évadát, melynek keretében előre meghirdetett időpontokban új tematikák mentén mutatja be a város értékes látnivalóit.

A miskolci Tourinform iroda 2015 óta szervez garantált városnéző sétákat, melyek évről évre egyre népszerűbbek.  A turisztikai szezonban, márciustól novemberig minden hónap második szombatján a belváros látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők különböző izgalmas tematikák mentén. Immár harmadik éve színesítik a programsorozatot a Miskolc más részeiben szervezett séták, így idén a belváros mellett hat másik városrészt is bemutatnak az iroda idegenvezetői.

A séták egyik különlegessége, hogy gyakran olyan helyszínekre is eljuthatnak a résztvevők, melyek egyáltalán nem vagy csak külön engedéllyel látogathatók. Így lehetett például a színfalak mögé nézni a Tűzoltóság és a Vám-és Pénzügyőrség épületében vagy a Miskolci Közlekedési Vállalat telephelyén.  A program iránt érdeklődők száma folyamatosan nő, az előző év legsikeresebb garantált városnézésén közel 100 fő vett részt egy időben, ahol az Orgonák éjszakája országos programsorozat keretében szervezett városnézés közben orgonamuzsikát is hallgathattak két templomban. Az előző nyolc évadban összesen 108 garantált városnézés indult el a Tourinform iroda szervezésében. Ebből az utóbbi három évben 48 alkalom, több mint 1200 résztvevővel. Utóbbi adat is jól mutatja, hogy a COVID járvány miatt felértékelődtek azok a programok, melyek nagyobbrészt szabadtéren zajlanak és viszonylag kötetlen formában élvezhetők.

A hagyományokhoz híven az idei tematika is tartogat néhány újdonságot. Júniusban például az igazság nyomába eredhetünk a belvárostól a Zsolcai kapuig, míg júliusban két új városrész – Martinkertváros és a Vasgyár – értékeit fedezhetjük fel szakavatott idegenvezető segítségével, de indul séta Görömbölyön és az Egyetemvárosban is a korábbi évekhez képest megújult tartalommal.

A sétaévad március 11-én 10 órakor indul a Tourinform irodától, és a város történetében nevezetes eseményekről szól, „10, 50, 200, 700 – Emlékezés kerek évfordulókra” címmel. A séták éves menetrendje a város turisztikai portálján tekinthető meg, a https://www.hellomiskolc.hu/garantalt-varosnezo-setak oldalon.

Akik rendszeresen szeretnének részt venni a sétákon, azoknak érdemes 6 alkalomra szóló bérletet váltani, de sétajegy is vásárolható, ami kiváló ajándék lehet a város története és nevezetességei iránt érdeklődőknek.

(forrás: hellomiskolc.hu)