Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Megvan a megállapodás, 660 milliárd forintos cégértékért vásárolja meg az állam a Vodafone Magyarországot.

Az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos közvetett tulajdont szerez a Vodafone Europe BV-től. Ez a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása. 
Ezután január 10-i élesedéssel nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a Vodafone felvásárlását, derül ki a hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent rendeletből.

Egy felvásárlásnál a Gazdasági Versenyhivatalnak vizsgálódnia kellene, és ha piactorzulást venne észre, akkor megakadályozhatja az üzlet létrejöttét. Viszont, ha a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek nevez meg egy tranzakciót, akkor az kikerül a versenyjog szabályai alól. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy 2019 októbere óta az Antenna Hungáriáé a rivális mobilszolgáltatónak számító Yettel 25 százaléka.
A tulajdonosváltás az ügyfeleket nem érinti, a Vodafone szolgáltatásait mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe. Ugyanakkor a márkanevet érinti változás: „Várható, hogy a Vodafone márkanév egy hosszabb és átfogó folyamat részeként megújul majd a jövőben” – írták. 
Olyan kérdésekre is válaszoltak, hogy honnan lesz az államnak pénze a megvásárlásra, miért nem alapítottak inkább egy új társaságot, van-e más országokban is arra gyakorlat, hogy az államnak saját telefoncége van, és könnyebben le tudják-e majd hallgatni az állampolgárokat.