A „Műszaki tudományok” kategóriában a világ legjobb 450 egyeteme közé helyezte a Miskolci Egyetemet a felsőoktatási intézményeket rangsoroló brit Quacquarelli Symonds (QS).

Ezzel minőségi támogatáshoz jut az intézmény a magyar állammal kötött finanszírozási szerződés alapján.

A világ több mint 1500 egyetemének teljesítményét öt tudományterületen, 51 tudományágban vizsgáló brit Quacquarelli Symonds (QS) idei rangsorában a Miskolci Egyetem általános összesítésben megőrizte pozícióját.

Előbbre sorolták viszont a több tudományterületet magába foglaló „Mérnökség: gépész-repüléstechnika-gyártás” kategóriában, így ismét bekerült a világ 450 legjobb műszaki képzéseket is kínáló egyetemei közé.

A tudományos teljesítmény elismerése emeli a Miskolci Egyetem presztízsét, a nemzetközi felsőoktatási rangsorban történt előrelépés pedig külön minőségi támogatást jelent az intézmény számára. A finanszírozási szerződés szerint a Magyar Állam ezzel a plusz anyagi forrással ösztönzi a tudományos publikációs és kutatási teljesítmények javulását. /Prof. Dr. Szűcs Péter/

A Miskolci Egyetem széles körben vált ismertté a külföldi diákok számára is, akik továbbtanulási szándékkal elsősorban azokat az egyetemeket keresik, amelyek láthatóan jelen vannak a nemzetközi a rangsorokban.

 

Az elért eredményhez a Gépészmérnöki és Informatikai Kar munkatársainak publikációin kívül a Műszaki Anyagtudományi Karon, és kisebb mértékben a Műszaki Földtudományi Karon született tanulmányok is hozzájárultak.