A röplabda szerelmesei most igazán nem panaszkodhat, hiszen két élvonalbeli miskolci együttesnek is szurkolhatnak.

A MEAFC NB I-es csapata ma este 18:30-kor Szegeden zárja a középszakaszt, a Vidux-Szegedi RSE együttese ellen – a mérkőzést élőben közvetítik a Youtube csatornájukon –, a DVTK holnap este 19 órakor hazai pélyán fogadja a BVSC-Zugló csapatát az NB I. 16. fordulójában, a DVTK Arénában.

MEAFC

Bagó László együttese az előző fordulóban már bebiztosította első helyét a tabellán. Ettől függetlenül ismét egy igazi rangadónak néznek elébe, ahol nem is lehet más a cél, mint a győzelem a Vidux-Szegedi RSE csapata ellen.  

A középszakasz utolsó mérkőzésére veretlenül utazunk le Szegedre – nyilatkozta Bagó László vezetőedző. – Az eredménytől függetlenül az élen zárunk, tehát nincs különösebb tétje a rangadónak. Azt viszont szeretnénk elkerülni, hogy ez rányomja a mérkőzésre a bélyegét, és ennek szellemében csorogjon le a meccs. Ez a legjobb edzés, szóval ezt a túrát egy jó felkészülési lehetőségnek tartom a jövőt, a rájátszást illetően. Legutóbb a Szeged egy felforgatott állásban, gyenge napot kifogva, nem sok ellenállást mutatott a közel teltházas lelátóink előtt. Most szorosabb, élesebb küzdelemre számítok.

DVTK

A szintén listavezető piros-fehérek női csapata a kéthetes bajnoki szünet előtt szintén győzelemmel szeretne hangolódni a bajnokságban elkövetkező, TFSE és Veszprém elleni rangadókra. 

Játékvezetők

A BVSC-Zugló DVTK Arénabeli fellépésén – ahogyan egy hete, az Eötvös DSE elleni találkozón is – Rácz Gábor és Villás Tibor Richárd fújja a sípot.

Ellenfél-leső

A fővárosi sárga-kékek az alsóházi listavezetők, jelenleg a bajnokság hetedik helyét foglalják el huszonegy megszerzett egységgel.

Pontjaik döntő többségét a tabellán mögöttük elhelyezkedő riválisaik ellen gyűjtötték. Intő jel, hogy szettgyőzelmekre szinte mindig futotta. 

Otthonuktól távol eddig négy győzelmet és tizenegy pontot szorgoskodtak össze. A diósgyőri fellépésük egy hosszú vándorlás utolsó állomása, egymás után az ötödik találkozójukon lépnek pályára vendégként.